Tesla belooft: Cybertruck wordt vanaf 30 november geleverd

© Tesla

cybertruck tesla 30 november geleverd
19 oktober om 15:18
Laatste update: 19 oktober om 17:08

Tesla belooft dat de eerste Cybertrucks vanaf 30 november worden geleverd. Het gaat om een klein aantal: pas vanaf 2024 wordt de nieuwe wagen op grote schaal geproduceerd.

"De productie van de Cybertruck loopt nog steeds op schema", meldt de autofabrikant op sociaal netwerk X (voorheen Twitter). "De eerste leveringen staan gepland voor 30 november bij Giga Texas."

De Cybertruck werd eind 2019 aangekondigd en laat sindsdien op zich wachten. Technische problemen bij de remmen, carrosserie-afdichting en ophanging zorgden ervoor dat de productie minder soepel liep dan eerst werd gehoopt. Het gebruikte roestvrijstaal bleek ook nog eens een lastig om te vormen materiaal.

375.000 Cybertrucks per jaar

De exacte prijs voor de Cybetruck is tot op heden niet bekend, maar volgens topman Elon Musk ligt deze 'onder de 40.000 dollar'.Uiteindelijk zou het bedrijf 375.000 Cybertrucks per jaar willen produceren.

Uit data van het bedrijf zou bovendien blijken dat de Model Y bovengemiddeld populair is in Europa. Het zou bij ons continent het best verkopende voertuig van het moment zijn.