©Decathlon

Deze nieuwe e-bike van Decathlon is licht en strak - en de prijs is scherp

Deze nieuwe e-bike van Decathlon is licht en strak - en de prijs is scherp

20-10-2023 22:05 Laatste update: 23-10-2023 21:04

Decathlon heeft een lichte nieuwe e-bike uitgebracht, met een sportief en no-nonsense ontwerp. Met deze elektrische stadsfiets gaat de Decathlon de strijd aan met de strakke e-bikes van onder meer Tenways en Cowboy.

Met de B’Twin Speed 900E heeft Decathlon weer een nieuwe e-bike aan zijn aanbod toegevoegd. Dit model valt op met zijn slanke frame en een vrij strak ontwerp, zeker voor Decathlons doen. Het bedrijf noemt het zelf een 'sportieve en speelse look', maar de fiets is er niet in lichte kleuren, alleen in het zwart.

De e-bike heeft een carbon voorvork, wat bijdraagt aan het lage gewicht: de fiets weegt maar 15 kilogram. 

Actieradius

De B’Twin Speed 900E heeft een achternaafsysteem van de bekende fabrikant Mahle, die 40 Nm aan koppel biedt. De e-bike heeft drie niveaus van trapondersteuning.

De 250 Wh-accu is niet verwijderbaar en is goed voor een actieradius van 80 kilometer, in de zuinige stand. Bij de modus met de meeste trapondersteuning is het rijbereik 30 kilometer. 

Ingebouwde tracker

De e-bike heeft onder meer hydraulische schijfremmen en lekbestendige banden. De led-voorlamp is lekker fel (40 lux) en de bekabeling is weggewerkt in het frame.

De Speed 900E heeft een ingebouwde tracker, waarmee de locatie is te volgen via de Decathlon Mobility-app. Die app waarschuwt je ook als je fiets gestolen wordt. De trackingfunctie is echter alleen het eerste jaar gratis en kost daarna 2 euro per maand. 

De concurrentie

De B'Twin Speed 900E is verkrijgbaar voor 1800 euro. Met die prijs is het een directe concurrent voor de door ons eerder dit jaar aangeraden Tenways CGO600 Pro, die ook 1800 euro kost. Die Tenways-fiets is bijna even licht (16 kg) en heeft als pluspunt een Gates-riemaandrijving, terwijl de Decathlon een ketting heeft.

Andere rivalen zijn de urban e-bikes van onder meer Cowboy en Cannondale, maar die zijn 400 tot 700 euro duurder.

Kijk ook: Deze Nederlandse e-bike fietst verrassend lekker