©MINI

ebike mini e-bike elektrische fiets

Dit is de eerste e-bike van MINI: een strakke en lichte fiets met slimme functies

22 september 2023 om 15:57

Automerk MINI brengt samen met de Franse e-bike-fabrikant Angell een eigen elektrische fiets op de markt. De MINI E-Bike 1 heeft een opvallend, lichtgewicht ontwerp, een touchscreen in het stuur en een aantal slimme functies.

Meerdere autofabrikanten hebben de afgelopen jaren in kleine oplages eigen elektrische fietsen uitgebracht. Zo verschenen er eerder e-bikes van de merken Audi, Mercedes, Porsche, BMW, Jeep, Peugeot en Polestar. De volgende in de rij is MINI, die deze week in samenwerking met e-bike-maker Angell, een strak ontworpen elektrische fiets met een aluminium frame en een carbon voorvork heeft onthuld.

Touchscreen en GPS-tracker

De MINI E-bike 1 heeft een 250W-motor in de achternaaf en een riemaandrijving. De e-bike wordt standaard geleverd met een zadel en handvatten van Brooks. Er is een touchscreen ingebouwd op het stuur en de e-bike heeft een app om allerlei functies mee te bedienen.

Zo is de fiets te ontgrendelen je smartphone, Apple Watch of een pincode. Ook is er een GPS-tracker ingebouwd om de fiets terug te vinden bij diefstal. De actieradius is nog niet bekend.

De e-bike is er in twee uitvoeringen. De S-versie met een lage instap is geschikt voor fietsers met een lengte tussen 160 cm en 180 cm. Voor de M-versie, een herenfiets, moet je tussen de 170 cm en 190 cm lang zijn. De e-bike weegt zo’n 17 kg, wat relatief licht is. 

Kleurencombinaties

De e-bike is er in twee opvallende kleurencombinaties met de namen ocean wave green en vibrant silver. De gebruikte kleurenschema's komen overeen met die van MINI voor 2024. Elke fiets wordt met de hand gemaakt in Frankrijk.

De MINI E-bike 1 komt in een gelimiteerde oplage van 1959 stuks op de markt: een verwijzing naar het oprichtingsjaar van het autobedrijf. Hij kost 3490 euro.

Meer nieuws over e-bikes.