Nieuwe Apple HomePod uitgelekt: met een schermpje op de bovenkant

© Kosutami

apple homepod scherm slimme speaker smart home speakers
22 oktober 2023 om 22:34

Apple werkt naar verluidt aan een nieuwe versie van de HomePod die voor het eerst uitgerust zal zijn met een scherm. Op foto's die online circuleren zou het prototype van deze nieuwe HomePod te zien zijn.

Apple-lekker Kosutami plaatste zaterdag een foto op X waarop de nieuwe HomePod te zien is. Het apparaat lijkt sterk op de huidige generatie Apple-speakers, maar is aan de bovenkant uitgerust met een lcd-scherm. 9to5Mac zou intussen de echtheid van de foto geverifieerd hebben.

Kosutami plaatste eerder op zaterdag ook al foto’s van onderdelen voor een HomePod. Daarop is een grote open ruimte te zien waarop een touchscreen gemonteerd zou kunnen worden. De open ruimte is aanzienlijk groter dan het bovenpaneel van de huidige HomePod.

De foto van de volledige HomePod zou een prototype zijn met de codenaam B720. Volgens bronnen waar 9to5Mac mee sprak, gaat het wel degelijk om een nieuw product. Het is dus geen foto van een oud experimenteel apparaat. 

Apple zou nog geen definitieve beslissing genomen hebben over het uitbrengen van de nieuwe slimme speaker. B720 is dan weer wel een prototype dat zich in een vergevorderd stadium bevindt. Hoe dichter bij een eindproduct een prototype is, hoe groter de kans dat die op de markt zal komen.

Apps worden al aangepast

Apple zou ook de code herschrijven voor een aantal tvOS-apps zodat ze op verschillende schermformaten kunnen worden gebruikt. De enige verklaring, volgens 9to5Mac, is weer die HomePod met een nieuw schermformaat. De bestaande apps kunnen immers al op elke televisie gebruikt worden. De eerste apps die herschreven worden, zijn volgens de nieuwswebsite Apple Music en Apple Podcasts. 

Er zijn ook al aanwijzingen over de interface. Zo zou er een wazige animatie zichtbaar zijn, gebaseerd op de kleuren van een album- of podcastcover, wanneer die wordt afgespeeld. Ook zal het scherm wellicht meldingen weergeven voor nieuwe berichten of telefoongesprekken. 

Mis geen belangrijk tech-nieuws meer: volg ons nieuwe WhatsApp-kanaal.