©Unsplash

instagram foto's stickers veranderen iOS 17

Instagram test eigen functie die foto's in stickers voor Stories verandert

23 oktober 2023 om 12:05

Instagram test een functie waarmee gebruikers zelf stickers kunnen maken van van hun eigen foto's, die ze dan kunnen gebruiken in hun Stories en Reels.

De nieuwe functie werd getoond door Instagram-topman Adam Mosseri tijdens een live-video op zijn kanaal. De functie lijkt te gaan werken met zowel eigen foto's van de gebruiker, als met foto's die anderen op Instagram plaatsen. Mosseri sprak van 'afbeeldingen op Instagram die in aanmerking komen', wat doet vermoeden dat je toestemming moet geven voor de foto's.

De nieuwe functie lijkt sterk op de functie die Apple met iOS 16 invoerde. Bij Instagram moet je het onderwerp op een foto wat langer indrukken, en verschijnt er een wit lijntje omheen – net als op iOS. Daarna is dat uitgelichte onderwerp een sticker, die je dus bijvoorbeeld in een Story of Reel kan plakken.

Kan op iPhones dus al

Het is op iPhones al mogelijk om stickers te maken die je overal binnen Instagram kan gebruiken, met een kleine omweg. In de Foto's-app op iPhone hou je ook even het onderwerp ingedrukt waar je een sticker van wil maken. Eenmaal uitgelicht kun je ook nog kiezen voor een effect, zoals een wit stickerrandje.

Die stickers kun je daarna vinden in het standaard emoji-toetsenbord op iOS. Sinds iOS 17 kan je zulke stickers overal plakken waar je ook tekst kan toevoegen. Zo kan je ook stickers maken van alles dat je tegenkomt op Instagram, gewoond door er een screenshot van te maken.

Vermoedelijk werkt de Instagram-functie binnen Instagram zelf wat simpeler, en krijg je de stickers binnen het sticker-menu van Instagram zelf. Nadeel is dat die stickers dan tot Instagram beperkt blijven, en niet bijvoorbeeld in WhatsApp gebruikt kunnen worden. Het is nog niet bekend of en wanneer Instagram de functie voor iedereen beschikbaar stelt.