Spider-Man 2 breekt een PlayStation-record

©Insomniac Games

spider-man 2 playstation 5 ps5 sony game spiderman
23 oktober 2023 om 16:17

Spider-Man 2 voor de PlayStation 5 is in de eerste 24 uur al 2,5 miljoen keer verkocht. Dat is een record: het spel is de nu de snelst verkopende PlayStation Studio's-game.

Sony spreekt van 'ruim 2,5 miljoen' verkochte exemplaren van de game, die afgelopen vrijdag voor de PlayStation 5 verscheen. Spider-Man 2 is de eerste Spider-Man-game die alleen voor de nieuwste PlayStation verschijnt; voorganger Spider-Man: Miles Morales verscheen nog zowel voor de PS4 als PS5.

Hoewel Spider-Man 2 nu de snelst verkopende exclusieve PlayStation-game wordt genoemd, is die claim lastig te vergelijken. Eerder was die titel nog voor God of War Ragnarok, maar dan voor 5,1 miljoen verkochte exemplaren in zijn eerste week.

Appels met peren

Daarvoor spande The Last of Us II de kroon, dat in drie dagen 4 miljoen keer werd verkocht. De eerste Spider-Man-game van Insomniac, uit 2018, was anderhalf jaar de best verkochte PlayStation-exclusive met 3,3 miljoen exemplaren in het eerste weekend.

In dat licht klinkt 2,5 miljoen binnen 24 uur inderdaad als veel, maar we zijn benieuwd waar de teller na een week staat.

Positieve reviews

Spider-Man 2 is zeer positief ontvangen door recensenten. Ook wij waren onder de indruk door de grafische prestaties van de game, het meeslepende verhaal, de gestroomlijnde gameplay en de grote verscheidenheid aan dingen om te doen.

Lees meer nieuws over games.