©Motorola

Deze Motorola-telefoon met buigbaar scherm rol je om je pols

Deze Motorola-telefoon met buigbaar scherm rol je om je pols

25-10-2023 09:40

Motorola heeft een opvallend prototype laten zien. De telefoon met buigbaar oled-scherm kan in een soort C-vorm worden gevouwen, zodat je 'm om je pols kan dragen.

Is het een smartwatch? Is het een smartphone? Toch echt een smartphone, maar wel een opvallende. Het prototype van Motorola is gemaakt om de nieuwe Adaptive Display-technologie te tonen. Dat is volgens Motorola de nieuwe stap in vouwbare telefoons na apparaten zoals de opvouwbare Razr. Motorla toonde het Adaptive Display-toestel tijdens het Lenovo Tech World-evenement van zijn moederbedrijf.

Het prototype heeft een 6,9-inch oled-scherm. En in plaats van dat naar binnen te buigen met een vouw in het midden, buigt het naar buiten. De telefoon kan dan een soort C-vorm maken en vervolgens aan een dunne polsband rond de pols worden gedragen, waarschijnlijk magnetisch zodat je de telefoon niet verliest. De achterkant is geribbeld om het buigen mogelijk te maken, en bekleed in een zachte stof. Of een telefoon om je pols handig is doet er bij zulk soort concepttelefoons meestal nog niet toe.

Neerzetten voor handsfree gebruik

Motorola liet ok nog andere manieren zien waarop het toestel gebruikt kan worden. Als de telefoon iets minder ver gevouwen wordt dan ontstaat een soort V-vorm, zodat het toestel als een tentje neergezet kan worden, een beetje zoals de Yoga-laptops van Lenovo. En dan kan je handsfree selfies maken door naar de telefoon te gebaren: via AI herkent de telefoon dat.

Het is verder mogelijk om alleen de onderkant van de telefoon te buigen, zodat de telefoon in rechtopstaande stand kan worden neergezet. Het toestel oogt wat langwerpiger dan reguliere telefoons, dus waarschijnlijk kan je zo handsfree rechtopstaande video's bekijken of TikTok, Reels of YouTube Shorts.

In 2016 liet Lenovo ook al eens een vergelijkbare telefoon met buigbaar scherm zien, die om de pols kon. En hoewel dit prototype er beter uitziet, komt ook dit toestel waarschijnlijk niet in deze vorm op de markt. Naast het buigbare scherm zal het binnenwerk immers ook nog een uitdaging zijn. Bij een vouwbare telefoon als de Razr bestaat het binnenwerk uit twee helften, bij dit ontwerp lijkt er sprake van meer afzonderlijke onderdelen.

Lees meer nieuws over smartphones.