Toyota onthult de Kayoibako: een veelzijdige doos op wielen

Toyota onthult de Kayoibako: een veelzijdige doos op wielen

25-10-2023 13:34 Laatste update: 11-12-2023 11:38

Toyota heeft een nieuwe conceptauto getoond in aanloop naar de Japan Mobility Show, de Kayoibako. De nieuwe conceptauto is geschikt voor zowel zakelijk als privégebruik, van een pakketbus tot een mobiele winkel.

Toyota heeft een nieuwe hoekige elektrische auto geïntroduceerd die de aandacht trekt. De volledig elektrische Kayoibako is een concept voor een modulaire bestelwagen, die zijn inspiratie haalt uit de Japanse modulaire containers met dezelfde naam.

Het idee achter het hoekige busje is dat 'ie aangepast kan worden voor diverse doeleinden, van bestelbus en pendelbus met extra stoelen tot een busje voor avontuurlijke vakanties – geen configuratie is te gek voor Toyota. Vooralsnog is het wel een conceptauto, dus de vraag blijft in welke vorm deze auto ooit op de markt komt. Hoewel: het elektrische Volkswagen-busje kwam er uiteindelijk ook.

Japan Mobility Show

Deze editie van de Japan Mobility Show geldt als de terugkeer van de show na een onderbreking van maar liefst vier jaar, onder meer vanwege corona. De show belooft meer opvallende vernieuwingen waar de Japanse autosector de afgelopen jaren op gebroed heeft.

Lees meer nieuws over elektrisch rijden.