iOS 17.1 is verschenen: dit is er nieuw en verbeterd op je iPhone

©Unsplash

ios 17.1 iphone update apple
25 oktober 2023 om 21:13
Laatste update: 25 oktober 2023 om 21:17

Apple heeft woensdagavond de iPhone-update iOS 17.1 uitgebracht. De nieuwe update bevat behalve veel bugfixes ook een paar nieuwe features.

In deze eerste grote update van iOS 17 heeft Apple enkele nieuwe functies toegevoegd. Een handige nieuwe feature is dat AirDrop-overdrachten voortaan via internet verder gaan als je buiten het bereik van het andere apparaat komt. Je kunt behalve wifi ook 4G of 5G gebruiken om de AirDrop-overdracht af te maken. 

Bij de nieuwe StandBy-modus is het nu mogelijk om in te stellen dat het scherm altijd aan moet blijven, zodat je StandBy-widgets altijd zichtbaar blijven, of dat het scherm juist na 20 seconden uitschakelt. De StandBy-modus werkt alleen op iPhones met een always on-screen: de iPhone 14 Pro's en iPhone 15 Pro's.

Apple Music

Apple Music heeft ook een paar nieuwe functies. De streamingdienst stelt je voortaan onder je playlist nieuwe liedjes voor die passen bij die afspeellijst. Ook kun je liedjes, albums en playlists vanaf nu als favoriet opslaan, om ze sneller terug te vinden. 

Fouten opgelost

Zoals bij elke update lost Apple met iOS 17.1 ook een reeks fouten en problemen op. Zo heeft Apple de ongelukdetectie verbeterd en is een hardnekking probleem met de synchronisatie van Schermtijd-instellingen opgelost. Ook is een bug waardoor het iPhone-toetsenbord minder vlot kon reageren nu gefixt.

Stralingsprobleem iPhone 12

Ook zorgt de update voor een oplossing voor het stralingsprobleem van de iPhone 12. De Franse toezichthouder ANFR ontdekte onlangs dat de iPhone 12 te hoge stralingswaarden had. Eind september werd al bekend dat dit euvel in iOS 17.1 zou worden opgelost, waardoor de iPhone 12 zich weer aan de stralingsnormen zou houden.

Lees meer Apple-nieuws.