©Suzuki

suzuki elektrische auto ev tesla crossover suv

Suzuki komt met een EV om vrolijk van te worden

26 oktober 2023 om 20:57

Suzuki heeft een kleine elektrische stationwagon met een hoekig en guitig uiterlijk onthuld. Ook liet de fabrikant een elektrische crossover-SUV zien.

Suzuki verkoopt nu nog geen volledig elektrische auto’s. Maar ook bij het Japanse bedrijf gaat het helemaal roer om: tot 2030 lanceert Suzuki vijf verschillende EV’s in Europa. Het bedrijf heeft op de Japan Mobility Show een voorproefje gegeven op zijn elektrische toekomst. De eWX Concept is de blikvanger met een vrolijke en vriendelijke uitstraling.

De elektrische micro-stationwagon is 3,5 meter lang en op een volle accu kun je er 230 kilometer mee rijden. Volgens Suzuki is het doel van de eWX een 'combinatie van functionaliteit en plezier'.

Speels interieur

Ook het interieur is speels, met een stoffen werkplek waar je een foto van je geliefde of huisdier kunt ophangen, en plusjes en minnetjes achterop de stoelen, waarbij de plusjes haakjes zijn om iets aan op te hangen. Op het dashboard zit een breed scherm, dat zowel instrumentarium als infotainmentscherm is. 

Details over de elektrische aandrijflijn heeft Toyota nog niet vrijgegeven. Het is ook nog maar de vraag of deze olijke eWZ in Europa verschijnt. 

Elektrische crossover-SUV

Daarnaast liet Suzuki de voorbode van zijn eerste elektrische crossover-SUV zien. De Suzuki eVX Concept heeft een vierwielaandrijving die volgens de fabrikant 'uitstekende handling- en offroad-prestaties biedt'.

De EV is 4,3 meter lang en 1,8 meter breed en heeft een 60 kWh-accu, waar Suzuki een relatief groot rijbereik van 500 kilometer uit weet te halen. 

Het infotainmentsyteem krijgt een nieuwe interface met volgens het bedrijf 'uitstekende intuïtiviteit', het stuurwiel heeft een eigenwijs ontwerp en de middenconsole is minimalistisch en bevat een draaiknop om de rijrichting te kiezen.

De productieversie van de Suzuki eVX komt rond 2025 op de markt.

Lees meer nieuws over elektrische auto’s.