Kia onthult de EV5: elektrische auto voor millennial-families

© Kia

kia ev3 ev4 ev5 elektrische auto's
12 oktober 2023 om 11:45
Laatste update: 12 oktober 2023 om 16:30

Kia heeft zijn nieuwe EV5 onthuld. Deze elektrische SUV is volgens het bedrijf speciaal voor de gezinnen van millennials ontworpen.

De auto werd in augustus al deels uit de doeken gedaan, maar is tijdens de EV Days formeel uit de doeken gedaan.

Het standaardmodel van de EV5 heeft een accu van 64kWh en een motor van 160 kW. Daarnaast verkoopt Kia een variant voor langere afstanden, met een batterij van 88kWh en dezelfde motor. Een all-wheel-drive-versie heeft op de voorzijde een motor van 160 kW en achterop 70kW.

Ideeën van de huidige EV6 worden doorgevoerd in de nieuwe auto. Zo gebruikt de EV5 bijvoorbeeld hetzelfde warmtepompsysteem, dat helpt om de temperatuur van de batterij te reguleren. Hierdoor moet hij ook goed presteren als het buiten heel koud of warm is.

De EV3.

Twee concepten

Kia toonde daarnaast twee concepten voor andere auto's: de EV3 en EV4. Die moeten laten zien hoe een kleinere, elektrische Kia er uit kan komen te zien. Het concept voor de elektrische EV3 lijkt qua design erg op de EV9, maar is duidelijk een maatje kleiner. Het concept van de EV4 is groter en moet een sedan worden.

Met die auto's wil Kia mettertijd een breed assortiment aan elektrische auto's verkopen, met prijzen variërend tussen de 35.000 en 50.000 dollar. Al duurt het nog even tot die er allemaal zijn: zoals gezegd is alleen de EV5 een auto die op korte termijn verkocht zal worden, terwijl de andere getoonde voertuigen nog toekomstmuziek zijn. Concepten om een voorproefje te geven van wat er komen zal.

De EV4.