©Samsung

samsung galaxy s23 Android 14 update one ui 6.0

Samsung rolt Android 14-update uit onder Galaxy S23-toestellen

30 oktober om 13:31

Samsung is begonnen met het updaten van de Galaxy S23-toestellen naar Android 14, voorzien van de vernieuwde One UI 6.0-skin.

Android 14 verscheen begin deze maand voor onder andere de Google Pixel-toestellen, en nog binnen de maand zijn ook de telefoons van Samsung aan de beurt. Wel alleen de nieuwste: de Galaxy S23-telefoons worden als eerste geüpdate naar Android 14 met One UI 6.0-skin.

Europese gebruikers van de S23-toestellen krijgen de update sinds maandagochtend aangeboden. Wie de update niet vanzelf ziet, kan die vinden in de Instellingen > Software-update. In One UI 6.0 zijn onder andere de apps voor Camera en Weer in uiterlijk vernieuwd, net als het menu met snelle instellingen voor onder meer wifi en bluetooth. Ook is het ontwerp van de Samsung-emoji aangepast. Hier staat een volledig overzicht van alle vernieuwingen in One UI.

Android 14, later naar meer Samsungs

Android 14 biedt verder een breder aanpasbaar lockscreen, waarbij je zelf meerdere van die vergrendelschermen kan ontwerpen en er makkelijk tussen kan wisselen. De accuduur moet verbeterd zijn, en er is een nieuw lettertype dat met door Google is toegevoegd – al is dat niet overal door Samsung doorgevoerd in One UI.

One UI 6.0 met Android 14 komt de komende maanden naar veel meer Samsung-telefoons. Het bedrijf garandeert immers voor veel van zijn toestellen drie nieuwe Android-versies en vier jaar aan beveiligigings-updates. Veel Samsung-telefoons die sinds 2021 verschenen zijn, krijgen deze update dus sowieso aangeboden.

**Lees meer nieuws over Android.**