© Marvel

marvel mcu terugkeer avengers kang doctor doom

'Marvel overweegt oude Avengers terug te halen voor films'

2 november om 11:17
Laatste update: 2 november om 11:20

Marvel lijkt sinds de laatste Avengers-film uit 2019 te worstelen met zijn filmuniversum. Tijdens een bijeenkomst is gekeken hoe dat kan worden opgelost, door bijvoorbeeld de oude Avengers-cast weer terug te brengen.

Dat vertellen anonieme bronnen aan Variety. Het lijkt de filmstudio niet te lukken om de Marvel-films relevant te houden. In afgelopen jaren heeft het bedrijf zich veel beziggehouden met tv-series voor Disney+, terwijl de meest herkenbare acteurs het filmuniversum achter zich hebben gelaten.

Tijdens een heidedag van hooggeplaatste Marvel-producenten is daarom gezocht naar een mogelijke oplossing. Eén optie: het terugbrengen van de originele Avengers. Het zou fans herinneren aan de hoogtijdagen van de Marvel-films, die daardoor misschien weer kunnen opleven.

Het is tegelijkertijd een lastige klus, omdat de contracten met veel van de betreffende acteurs zijn verlopen. Bij het opnieuw sluiten van contractdeals komen de prijzen waarschijnlijk buitengewoon hoog te liggen - mits de acteurs zin hebben in een terugkeer.

Kang inruilen voor Doctor Doom

Marvel worstelt tegelijkertijd met zijn nieuwe overkoepelende schurk, Kang the Conqueror. Hij is al in een paar films en series verschenen, maar lijkt tot dusver niet de impact te hebben als de voorgaande slechterik Thanos.

Bovendien vreest Marvel dat Kang-acteur Jonathan Majors een te groot risico is, wegens een startende rechtszaak tegen hem voor huiselijk geweld. Zelfs als zijn onschuld wordt bewezen, kan de zaak leiden tot blijvende reputatieschade voor een acteur.

Mogelijk wordt Kang daarom vervangen met de nieuwe schurk Doctor Doom. Hij begon bij de strips als tegenhanger van de Fantastic Four, maar is met de jaren een publieksfavoriet en een vijand van veel grotere proporties geworden. In één verhaallijn had Doom ook blijvende impact op het multiversum dat in de huidige filmfase centraal staat, dus een wissel zou niet eens heel gek zijn.