©Vollebak

Alsof je in een scifi-film speelt: deze jas en muts geven licht

Alsof je in een scifi-film speelt: deze jas en muts geven licht

3 november - 12:36

In sciencefictionfilms in de nabije toekomst hebben personages vaak hele specifieke toekomstig-achtige kleding aan. Die kan je ook zelf kopen, zoals deze opvallende, lichtgevende muts en jas van Vollebak.

Kijk in een film als Blade Runner, Interstellar, Oblivion, Ad Astra: de personages hebben vaak hele specifieke kleding aan. Geen mode die we kennen, maar kleding van de toekomst. Die films zijn nep, de kleding gemaakt door de kostuumafdeling maar toch kun je er echt zo bij lopen. Het merk Vollebak (niet Nederlands trouwens) maakt al jaren 'de kleding van de toekomst'.

Opvallend voorbeeld is de Solar Charged Hat boven dit artikel. Een glow-in-the-dark muts voor het meest ijzige klimaat. De groene muts gloeit dus op in het donker na wat laden via zon- of lamplicht. En niet zomaar een paar minuten: de muts blijft tot 12 uur lang lichtgevend. De 3-laags constructie van parachutestof en gerecyclede plastic flessen moet je warm en droog houden. Deze muts voor de nieuwe ijstijd kost wel wat: 345 euro.

Opvallende kleding met een verhaal

Vollebak heeft ook een gevoerde groene puffer-jas die perfect bij de muts past. Ook lichtgevend, warm en gemaakt van verantwoorde materialen. Deze jas kost 1295 euro. Er is ook een variant voor warmer weer in een grijze uitvoering. Met die jas won Vollebak een aantal jaar geleden al de Best Innovations-prijs van Time Magazine.

Voor nog meer scifi-looks heeft het merk de Indestructible Belt een riem die 4 ton kan dragen met een gesp die de snelheid van het geluid kan weerstaan – je weet maar nooit. Of een keramisch t-shirt, waarin ruim 100.000 keramische deeltjes zitten verwerkt om de kleding steviger te maken. Extra scifi: dezelfde keramische deeltjes worden ook op het International Space Station gebruikt. En zo heeft Vollebak nog een hoop onopvallend-opvallende kleding met een bijzonder verhaal.