©Technaxx

Geen dak, geen probleem: deze tuintafel heeft ingebouwde zonnepanelen

Geen dak, geen probleem: deze tuintafel heeft ingebouwde zonnepanelen

4 november - 12:50

Een Duits bedrijf komt met een zonnetafel: een tuintafel met ingebouwde zonnepanelen, die stroom levert aan je huis. Volgens de makers is het ook een handige oplossing voor op een balkon. Als je hem niet als tafel gebruikt, kantel je het tafelblad om meer zonnestralen op te vangen.

De 'tafelcentrale op zonne-energie' van het Duitse Technaxx heeft een 410 W-zonnepaneel en een voorgemonteerde micro-omvormer van Hoymiles. De zonnepanelen, die zijn geïntegreerd in het tafelblad, hebben een efficiëntie van 21 procent. Het meubel kan elektriciteit leveren aan je huis of het stroomnetwerk. 

Het paneel is kantelbaar met 20, 30 of 35 graden voor een maximale stroomopwekking. Via wifi stuurt de zonnetafel gegevens naar een app voor iPhone en Android.

De zware tafel (32 kilogram) biedt plaats aan tussen zes en acht personen en het tafelblad is voorzien van gehard glas. Volgens de Duitse makers is de tafel 'geschikt voor terrassen en balkons' en 'ideaal om het stroomgebruik van je woning overdag op te vangen'. 

De dagelijkse energieopbrengst zou tussen ​​1,04 en 1,37 kWh zijn, tussen 380 en 500 kWh op jaarbasis.

De montage is simpel: je hoeft alleen de poten aan het aluminium frame te schroeven.  

De zonnetafel is nu te bestellen voor 699 euro en is vanaf begin januari verkrijgbaar. Voor Nederland komen er 99 euro aan verzendkosten bij.

Lees meer smart home-nieuws.