Die enorme Samsung-stofzuiger achter een busje? Helemaal nep

©Samsung

Samsung steelstofzuiger social media viral nep cgi special effects
6 november om 11:59

Als je wil opvallen, moet je herrie maken. Samsung leek dat wel heel letterlijk te nemen met een 3-meter lange steelstofzuiger achter een busje. Maar wat blijkt: helemaal nep.

Het filmpje van Samsung werd veel gedeeld op TikTok en Instagram. We zien een busje waar een enorme steelstofzuiger van Samsung achter hangt.

Een fiets valt om van de zuigkracht, blaadjes en blikjes verdwijnen in de enorme stofzuiger: het halve plein wordt in één klap schoongeveegd. Je denkt al: dit kan niet waar zijn. En hoewel 1 april nog ver weg is, bestaat deze stofzuiger inderdaad niet op dit formaat. Het is een special effect, CGI dus. De echte versie van de steelstofzuiger komt niet verder dan 1,03 meter.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samsung Nederland (@samsungnederland)

Samsung: dit valt gewoon beter op

"We wilden iets nieuws proberen", zegt Maxime Parein, Head of Marketing Home Appliances bij Samsung Benelux. "CGI wordt op steeds meer manieren gebruikt en als technologiemerk konden we de kans niet laten liggen om deze marketingtrend uit te proberen. We proberen je niet de allergrootste stofzuiger te laten zien, maar willen nieuwsgierigheid prikkelen door te spelen met de grens tussen werkelijkheid en fantasie."

Samsung geeft meteen toe het 'nep' aangrijpt om de aandacht te trekken. "Het is moeilijker dan ooit om de aandacht van de kijker vast te houden en CGI-marketing zorgt voor een enorme stijging van het aantal views. Als merk red je het niet meer met klassieke advertenties en door advertenties echt de moeite van het kijken waard te maken, vinden merken weer hun weg naar iedereens social media feeds", aldus Samsung.

We gaan dit soort video's vast vaker zien dan alleen maar rond 1 april. Of we daar blij mee moeten zijn, is een tweede…

Lees meer nieuws rond sociale media.