GTA VI aangekondigd, eerste trailer in december

© Sportskeeda

GTA VI aangekondigd, eerste trailer in december
8 november 2023 om 13:21
Laatste update: 8 november 2023 om 14:02

Statistisch gezien waarschijnlijk de meest verwachte game is de volgende Grand Theft Auto. Na maanden van geruchten gaat het eindelijk gebeuren: Rockstar geeft een teken van leven.

Tien jaar na Grand Theft Auto V is eindelijk het moment dat de opvolger van zich laat horen. Ontwikkelaar Rockstar laat vandaag weten dat de eerste trailer van de nieuwste Grand Theft Auto-game in december wordt getoond, ter ere van de 25-jarige verjaardag van Rockstar. 

"We zijn erg verheugd om je te laten weten dat we begin december de eerste trailer voor de volgende Grand Theft Auto zullen uitbrengen. We kijken ernaar uit om nog vele jaren deze ervaringen met jullie allemaal te delen", aldus Rockstar-topman en GTA-producent Sam Houser.

De verwachtingen zijn hooggespannen, want GTA V is ongekend populair. Het is de op één na bestverkochte game ooit, met 185 miljoen verkochte exemplaren – alleen Minecraft werd vaker verkocht. De omzet van de game wordt geschat op ruim 8 miljard dollar. De game komt dan ook al tien jaar lang elk jaar voor op de lijstjes met bestverkochte games.

GTA VI krijgt twee personages

Er gaan al veel geruchten over GTA VI, mede nadat Rockstar vorig jaar werd gehackt. Daarbij werden vroege beelden van de game buitgemaakt, die weinig zeiden over de visuele kwaliteiten van het spel – maar wel iets over de inhoud.

Net als in de vorige game zijn er meerdere hoofdpersonen. Twee dit keer: een man en voor het eerst in een GTA-game ook een vrouw. Er wordt gesproken van een Bonnie and Clyde-achtige verhouding van een rovend stel. De game zou zich opnieuw afspelen in en om Vice City, de fictieve versie van Miami. GTA-spelers kennen de jaren '80-versie van die stad al, voor de nieuwe game zou het gebied vele malen groter zijn zoals dat eerder ook het geval was in GTA V.

Ook is er sprake van meer realisme, met agenten die geen hersenloze jacht meer op de speler openen, maar methodisch te werk gaan. Dat zou de game een nieuwe dimensie geven: het onder schot houden van een winkelbediende zou dan al kunnen escaleren tot een totale gijzelingssituatie.

Lees meer nieuws over games.