Kijk: eerste beelden van Masters of the Air - van de makers van Band of Brothers

©Apple TV+

Kijken: eerste beelden Masters of the Air - serie van makers van Band of Brothers
9 november om 17:43
Laatste update: 9 november om 17:44

Apple TV+ heeft de eerste trailer laten zien van Masters of the Air, een nieuwe serie van de makers van Band of Brothers in dezelfde geest, nu over piloten en bemanning van bommenwerpers.

Steven Spielberg en Tom Hanks hebben na onder meer Saving Private Ryan en Band of Brothers weer de handen ineen geslagen. Weer voor een verhaal over de Tweede Wereldoorlog, en ook weer gebaseerd op een boek.

Waar Band of Brothers zich richtte op de paratroepers, draait Masters of the Air om de bemanning van Amerikaanse bommenwerpers.

'Elvis' van de partij

De serie heeft een flinke cast, met als bekendste naam Austin Butler, die eerder de show stal als Elvis in de gelijknamige film uit 2022 – en dat accent is in de trailer nog goed te horen. Ook de nieuwe Doctor Who, Ncuti Gatwa, speelt een rol, net als Callum Turner, bekend van de Fantastic Beasts-films.

Verder spelen veel jonge acteurs mee: de bemanning van bommenwerpers was vaak jong en de overlevingskansen waren niet best. De jongens zaten in vrij primitieve vliegtuigen, kilometers hoog in de ijle, ijskoude lucht terwijl ze vanaf de grond beschoten werden.

Bioscoopachtig

Net als Band of Brothers belooft ook Masters of the Air de gruwelen van de oorlog weer op een bioscoop-achtige manier in beeld te brengen.

Masters of the Air heeft negen afleveringen en is vanaf vrijdag 26 januari te streamen op Apple TV+.

Prijsverhoging

Apple verhoogde onlangs de abonnementsprijs van zijn streamingdienst van 7 euro per maand naar 10 euro per maand. Bij de start kostte Apple TV+ maandelijks nog 5 euro per maand.

Lees meer nieuws over streamingdiensten.