©Aqara

Slimme thuiscamera Aqara verrast: veel ondersteuning voor lage prijs

Slimme thuiscamera Aqara verrast: veel ondersteuning voor lage prijs

15-11-2023 09:00

Het Chinese smart home-merk Aqara blijft verrassen, met na een deurbel, sensoren en verlichting nu ook een slimme beveiligingscamera met verrassend brede ondersteuning.

De Camera E1 van Aqara heeft een 2K-resolutie en kan 360 graden draaien en kantelen. Ook werkt de camera samen met de eerder verschenen smart home-sensoren van Aqara. Via de Aqara-app kan de camera naar een vooraf ingestelde positie draaien wanneer en bepaalde sensor wordt geactiveerd.

Verder heeft de camera ingebouwde persoons- en geluidsdetectie, op het apparaat zelf dus en niet in de cloud. De camera kan zelf onderscheid maken tussen bekende en onbekende personen, en bijvoorbeeld ook een melding sturen als je hond blaft of je kind huilt. Wel zijn die meldingen alleen beschikbaar via de Aqara Home-app.

iCloud Video, Google Home en meer

Het meest opvallende: de Camera E1 biedt bijzonder brede ondersteuning voor platforms. Hij werkt met Apple HomeKit Secure Video, zodat beelden te zien zijn via de Woning-app en automatisch op iCloud worden opgeslagen. En ook met Google Home en IFTTT werkt de camera prima.

Je kan ook kiezen om beelden lokaal op te slaan op een microSD-kaartje, of op een netwerkschijf. De internetverbinding loopt via WiFi-6 en kan dus op 2,4 en 5 GHz. Dat komt het bereik en energieverbruik ten goede. Let wel: de Camera E1 wordt geleverd zonder benodigde 2A-usb-adapter. Maar de prijs is er dan ook wel naar: 59,99 euro, vanaf nu te bestellen.

Bekijk hier alles van de Bright Smart Home Week.