©Flitsmeister

Flitsmeister heeft zijn grootste update ooit gekregen: 'Flitsend ontwerp'

Flitsmeister heeft zijn grootste update ooit gekregen: 'Flitsend ontwerp'

14-11-2023 22:51 Laatste update: 22:52

Flitsmeister riep al een paar weken dat de 'grootste update ooit' van de app eraan zat te komen. De update is sinds dinsdagavond te downloaden op je iPhone en Android-telefoon. De grootste veranderingen zitten in het ontwerp van de app, want nieuwe functies zijn er niet bijgekomen.

Flitsmeister heeft het design van de app aangepast en noemt het zelf 'een flitsend nieuw ontwerp'. Oftewel: de app-ontwikkelaars hebben flink gas gegeven. Dat kan even wennen worden voor de gebruikers, want meerdere belangrijke knoppen zijn verplaatst.

Zo is het menu onderaan vervangen door twee knoppen: Lijst en Kaart. Met Lijst zie je de flitsers en andere meldingen, met Kaart kun je ook navigeren, zodat je ziet waar je bent op de kaart. Met die twee grote knoppen moet je de app makkelijker kunnen bedienen als je telefoon in de houder zit.

File-informatie via het hoofdmenu

Iets melden moet ook makkelijker gaan met de vernieuwde Flitsmeister-app. De Melden-knop is naar onderin verplaatst en is een stuk groter geworden. Het Verkeer-onderdeel is voortaan te vinden in het hoofdmenu.

De schermen van waarschuwingen voor flitsers en ongelukken zijn ook veranderd en moeten je voortaan nog duidelijker de belangrijke informatie laten zien. Zelfs de groene smiley van Flitsmeister heeft een nieuw design gekregen. 

Benzineprijzen

Sinds september toont Flitsmeister trouwens ook brandstofprijzen in de app, zodat je kunt checken waar je goedkoper kunt tanken, maar die functie is er alleen voor de Flitsmeister Pro-abonnees. Dat abonnement kost 1,99 euro per maand.

Lees meer tech-nieuws.