Bizar: man bestelt de iPhone 15 bij Apple en ontvangt een nep-iPhone met Android

©Ed

Bizar: man bestelt de iPhone 15 bij Apple en ontvangt een nep-iPhone met Android
14 november 2023 om 23:30
Laatste update: 14 november 2023 om 23:32

Een Britse man zegt dat hij een iPhone 15 Pro Max bestelde bij Apple, maar in plaats daarvan ontving hij een nep-iPhone die op Android met een imitatie-iOS draaide.

De Britse Reddit-gebruiker Ed bestelde een iPhone 15 Pro Max rechtstreeks bij Apple. Toen hij de doos opende, had hij al snel door dat er iets niet in de haak was. Zo zat er een screenprotector op deze 'iPhone', maar dat doet Apple nooit. Ook was het scherm duidelijk geen oled-scherm en had de onderkant van het scherm een kin. Het was duidelijk: dit was helemaal geen iPhone 15 Pro Max, maar een Android-telefoon, die deed alsof-ie een iPhone was.

Krakkemikkige software

De nep-iPhone is volgens Ed 'verschrikkelijk' om te gebruiken, doordat de software erg krakkemikkig werkt. Zo crasht de camera-app steeds zodra hij iets aanklikt. Het trackingnummer op de doos kwam wel overeen met die Ed op de site van Apple te zien kreeg.

Het lijkt er dus op dat zijn iPhone 15 Pro Max ergens onderweg uit de doos is gehaald en is omgewisseld voor de nep-iPhone. Ed sprak hierover met de bezorgdienst DPD, maar die beweert er geen schuld aan te hebben, omdat de doos goed was verzegeld.  

Meer slachtoffers

Ed blijkt niet het enige slachtoffer te zijn, schrijft Mashable. Vorig week plaatste een TikTok-gebruiker ook een video met een Android-nepperd, terwijl hij de iPhone 15 had besteld. 

Aan zo’n nep-iPhone kleeft volgens 9to5Mac een groot risico. Tijdens het installatieproces kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun Apple ID-gegevens of voor Apple Pay hun creditcardgegevens invoeren, waardoor die data in verkeerde handen vallen. Apple heeft de situatie met Ed nog niet opgelost. 

Lees meer nieuws over de iPhone.