©Renault

Renault onthult goedkope elektrische Twingo: 'Een EV met lef'

Renault onthult goedkope elektrische Twingo: 'Een EV met lef'

15-11-2023 17:19

Renault blaast de Twingo nieuw leven in als een betaalbare EV. De nieuwe elektrische Twingo gaat minder dan 20.000 euro kosten, maar het duurt nog wel even voordat je hem kan kopen.

De Renault Group heeft tijdens de presentatie van zijn nieuwe EV-tak, genaamd Ampere, ook de elektrische Renault Twingo uit de doeken gedaan. De nieuwe Twingo heeft een ontwerp dat aan het eerste model doet denken, met onder andere ronde, vrolijk ogende koplampen. De Twingo EV gaat minder dan 20.000 euro kosten en komt in 2026 op de markt.

In Europa gebouwd

Volgens Renault-topman Luca de Meo is het tijd om de 'elektrische auto te democratiseren'. Met andere woorden: er moeten meer betaalbare EV’s komen. Ook concurrenten als Tesla en Volkswagen hebben recent goedkopere EV's beloofd.

Momenteel is de Dacia Spring van het dochtermerk van Renault in ons land de goedkoopste elektrische auto met een prijskaartje van 21.750 euro. Anders dan de Spring wordt de nieuwe elektrische Twingo straks wel in Europa geproduceerd. Volgens De Meo wordt de Twingo EV een 'auto met het lef van het merk Renault'.

Efficiënt en duurzaam

Veel technische details over de elektrische Twingo zijn er nog niet, behalve dat dat het verbruik slechts 10 kWh per 100 kilometer moet worden. De nieuwe Twingo wordt het model onder de aanstaande Renault 4 en Renault 5. De productie gaat volgens De Meo de helft kosten dan een nieuwe SUV in het C-segment, omdat er minder onderdelen en materialen nodig zijn.

De nieuwe Twingo wordt volgens De Meo ook veel duurzamer dan benzineauto's. Tijdens zijn levenscyclus zal de Twingo EV een 75 procent lagere CO2-uitstoot hebben dan de huidige auto's met een verbrandingsmotor.

Lees meer nieuws over elektrische auto's.