©Sonos

Komt Sonos eindelijk met zijn eerste koptelefoon?

Komt Sonos eindelijk met zijn eerste koptelefoon?

15-11-2023 23:59 Laatste update: 16-11-2023 00:04

Sonos komt volgend jaar met een nieuw soort product, dat volgens topman Patrick Spence voor heel veel extra omzet zal zorgen. Het gaat volgens hem om een intrede in 'een productcategorie van miljarden dollars'. Daarmee lijkt Spence te verwijzen naar de eerste draadloze koptelefoon van Sonos.

Spence zei in een toelichting op de kwartaalcijfers van het bedrijf dat Sonos aan het begin van een meerjarige productcyclus staat, waarin het de vruchten wil plukken van zijn R&D-investeringen. "Deze cyclus begint met onze intrede in een nieuwe categorie van meerdere miljarden dollars in de tweede helft van het jaar, die ons huidige aanbod zal aanvullen, klanten zal verrassen en onmiddellijke omzet zal genereren", aldus Spence.

De speakerfabrikant verwacht in 2024 meer dan 100 miljoen dollar te genereren uit nieuwe producten, waarbij volgens Spence het 'opwindende nieuwe product in de tweede helft van het jaar een groot deel van deze omzet voor zijn rekening zal nemen'.

Er gaan al enkele jaren geruchten dat Sonos een draadloze koptelefoon ontwikkelt. Zo kwamen al patentaanvragen naar buiten die wezen op een headset. Draadloze koptelefoons zijn een grote groeimarkt, waarbij Sonos de concurrentie kan aangaan met onder meer Sony, Apple en Bose. 

Nederlandse startup

De verwijzing naar de R&D-investeringen kan slaan op de overname van het Nederlandse bedrijf Mayht. Sonos betaalde 100 miljoen dollar voor Mayht, dat baanbrekende omvormer-technologie ontwikkelt. Daarmee kunnen speakers kleiner worden zonder aan geluidskwaliteit in te boeten. 

Lees meer tech-nieuws.