© OnePlus

OnePlus en Fairphone onthullen Black Friday-plannen: goedkoper en refurbished

OnePlus en Fairphone onthullen Black Friday-plannen: goedkoper en refurbished

16-11-2023 12:20

Black Friday begint pas eind november, maar telefoonmakers stunten nu alvast: naast een goedkopere versie van de nieuwe opvouwtelefoon van OnePlus heeft Fairphone ook een nieuw, gereviseerd model voor een lagere prijs aangekondigd.

OnePlus grijpt de zwarte kleurvariant van zijn OnePlus Open aan bij de Black Friday-deal. "De OnePlus Open Voyager Black beschikt over een ingetogen achterkant van zwart kunstleer", leest een persbericht van de telefoonfabrikant. Daarnaast was de telefoon al verkrijgbaar in het groene 'Emerald Dusk'.

Tijdens Black Friday wordt in de prijs gesneden: het nieuwe toestel is voor 250 euro minder verkrijgbaar, waardoor de prijs uitkomst op 1550 euro.

Fairphone

Het Nederlandse Fairphone introduceert op zijn beurt een refurbished-variant van zijn nieuwste toestel. De Fairphone 4 New Life Edition is feitelijk een opgeknapte versie die voor iets minder wordt verkocht: 519 euro, in plaats van de reguliere 579 euro.

Het zo recyclen van oude apparatuur past goed bij Fairphone, dat probeert een zo milieuvriendelijk mogelijke telefoon te produceren. Hoewel het gaat om herziene hardware, belooft Fairphone een garantie van vijf jaar. Op het toestel staat Android 12, maar je kunt upgraden naar Android 13.

Black Friday

Tijdens Black Friday wordt vaak gestunt met de prijzen van smartphones en andere gadgets. De grootste deals duiken op vrijdag 24 november op, al spot je hier en daar ook al een deal.

Komende week vind je bij ons een overzicht van de beste Black Friday-gadgetdeals.