© Domino's

Deze e-bike voor pizzeria's heeft een ingebouwde pizza-oven

Deze e-bike voor pizzeria's heeft een ingebouwde pizza-oven

16-11-2023 16:34 Laatste update: 16:39

De nieuwe elektrische fiets van pizzaketen Domino's heeft een ingebouwde oven, die ervoor zorgt dat een pizza tijdens de bezorging warm genoeg blijft.

Domino's noemt de zogeheten DXB een 'revolutionair nieuw e-bike-concept'. De oven achterop heeft een knop om de exacte temperatuur mee in te stellen, om in dit geval met een temperatuur van 68 graden bezorgd te worden. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat vocht en stoom wordt vrijgelaten, zodat de pizza niet zompig wordt.

Een nieuwe stabilisator zorgt ervoor dat de pizza tijdens bezorging niet teveel heen en weer geschud wordt. Een must voor het bedrijf, volgens wie juist die trillingen een groot probleem zijn sinds de e-bike hun primaire vervoersmiddel is geworden. Bij het nieuwe ontwerp zou 67 procent van de trillingen zijn geëlimineerd.

In een poging de fiets veiliger in het verkeer te maken zijn de binnenzijdes van de wielen ook lichtgevend gemaakt. Hierdoor vallen ze beter op in verkeerssituaties met weinig straatverlichting.

Voorzichtige uitrol

Domino's noemt de e-bike op dit moment nog een 'nieuw concept'. Hij wordt nog niet op grote schaal uitgerold, maar zal mettertijd langzaam opduiken in de landen waar de pizzaketen actief is. Daarbij wordt gesproken over de 'twaalf markten waar Domino's actief is', waar Nederland ook onder valt.

Mis geen tech-nieuws: volg ons nieuwe WhatsApp-kanaal.