©Bright

Black Friday: de beste smartphone-deals

Black Friday: de beste smartphone-deals

21-11-2023 16:42 Laatste update: 22-11-2023 07:32

Black Friday heeft meer aanbiedingen dan je zelf kan vergelijken, en dus pikken wij de beste deals eruit. Vandaag: smartphones, nog steeds onze primo gizmo. We hebben veel Android-aanbiedingen gevonden, maar zelfs wat iPhones met korting.

Black Friday duurt inmiddels een hele week en de kortingen vliegen je om de oren. Maar een smartphone is een belangrijke aankoop: die korting is lekker, maar je wil er wel een paar jaar mee kunnen doen. Daarom zijn dit de aanbiedingen die we jou aanraden, omdat we ze zelf ook zouden kopen (en misschien doen we dat ook wel).

NB: wij doen niet aan affiliate-marketing dus daar zijn onze keuzes niet op gebaseerd. En extra tip vooraf: wil je een toestel met een abonnement, dan is er deze week ook veel korting te vinden.

OnePlus Open

De eerste vouwtelefoon van OnePlus verraste ons. Fraaie schermen: zowel het binnenscherm van 7,82 inch als het 6,31 inch oled-scherm aan de buitenkant. Dat buitenscherm is prima bruikbaar als 'gewone' smartphone, iets waar concurrenten nog i tekortschieten. En opengeklapt valt de vouw erg mee, en doet de telefoon leuke extra dingen met al die schermruimte, zoals multitasking. Verder zijn de camera's goed, zijn de chips snel en krijg je 5 jaar aan updates.

De OnePlus Open is er bij OnePlus zelf van 1799 voor 1549 euro, een korting van 14 procent en hij is er in een speciale kleur voor Black Friday: Voyager Black, met kunstleren rug (wordt wel pas 15 december bezorgd).

Samsung Galaxy A54

Eén van onze favoriete middenklassers, en één van de bestverkopende toestellen van Samsung. Logisch, want je krijgt veel voor weinig, zeker met een extra korting. Een fraai 6,5 inch 1080p amoled-scherm, compleet met 120Hz. Het toestel draait op een vlotte Exynos 1380-chip van Samsung zelf, en de batterij is met een capaciteit van 5000mAh bovengemiddeld groot – maar wel alleen bedraad op te laden. De 32-megapixel selfiecamera is prima en ook het cameratrio achterop stelt niet teleur: de 50-megapixel hoofdcamera en 12-megapixel ultragroothoeklens leveren hele aardige foto's, zelfs met een capabele nachtmodus.

De Samsung Galaxy A54 is er in zwart, wit, paars en groen. Bij Belsimpel betaal je nu geen 489 maar 355 euro voor het 128GB-model, bij Bol kost dat zelfde toestel 336 euro.

Nothing Phone (2)

Waarschijnlijk de meest opvallende telefoon in het rijtje. Nothing doet dat expres, met zijn doorschijnende ontwerp. De witgekeurde lichtstreepjes achterop het toestel kunnen nu nog meer. Ze bewegen mee met ringtones, die je ook zelf kan aanpassen. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook voortgang laten zien, van het opladen van je batterij maar ook van je bezorgmaaltijd. Dit toestelheeft een 1080p oledscherm, 6,7 inch, met 120Hz. De grootste sprong voorwaarts is de chip: nu een Snapdragon 8+ Gen 1, lekker snel, en ook de twee 50-megapixelcamera's achterop doen het prima.

De Nothing Phone (2) is er in wit en grijs. Met 128 GB opslag is er bij Nothing zelf nu van 649 voor 549 euro, 15 procent minder. Amazon en Belsimpel hebben alleen nog de modellen vanaf 256 GB, maar verkopen dat model wel voor een tientje minder dan Nothing zelf: van 699 voor 589 euro, 16 procent goedkoper.

Oh, en die fijne Nothing Ear (2) noise cancelling oordoppen zijn er nu van 149 voor 109 euro, 27 procent korting.

Fairphone 4

De Nederlandse Fairphone claimt 's werelds minst vervuilende, meest eerlijk gemaakte smartphone te zijn. Met de nieuwste Fairphone wordt dan ook nog niet gestunt, dat gebeurt alleen met de Fairphone 4, en dan wel met de New Life Edition. Dat is een refurbished-variant van de vorige Fairphone, voor een zachter prijsje. Normaal gesproken is die versie er voor 519 euro, in plaats van de reguliere 579 euro.

Nu met Black Friday betaal je 469 euro voor de Fairphone 4 New Life Edition. En hoewel het gaat om herziene hardware, belooft Fairphone alsnog een garantie van vijf jaar. Op het toestel staat Android 12, maar je kunt upgraden naar Android 13 en krijgt software-ondersteuning tot 2028. Veel onderdelen kan je zelf vervangen, zoals het 6,3-inch full hd+-scherm en zelfs de twee 48-megapixelcamera's, en natuurlijk ook de batterij.

OnePlus 10 Pro

Niet op zoek naar het allernieuwste toestel? Overweeg dan de OnePlus 10 Pro (de laatste Pro van OnePlus) met fraai 6,7 inch amoledscherm met een zeer klein camera-gat in de bovenhoek. Het scherm heeft een variabele verversingssnelheid van 1Hz tot 120Hz: dat spaart batterij, maakt dat alles soepel oogt maar rustig leest. Het toestel draait op de nog steeds rappe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-chip. Het grootste minpunt van de OnePlus 10 Pro is het cameratrio: 48MP hoofdcamera, 50MP ultragroothoekcamera en een 8MP telefotocamera met 3.3x optische zoom. Ongeveer dezelfde camera's zaten ook al in de OnePlus 9 Pro en hoewel ze aardig presteren legt de OnePlus het op cameravlak af tegen zeker duurdere modellen maar zelfs een toestel uit zijn eigen klasse.

Voor de prijs hoef je het niet te laten: de OnePlus 10 Pro koop je nu bij Amazon van 899 voor 405 euro, dat is maar liefst 55 procent korting.

Google Pixel 7 Pro

Nog eentje in de categorie toptoestel van vorig jaar. De Pixel 7 Pro van Google was vorig jaar alleszins een aanrader, met prettig 6,7-inch 120Hz 1440p oled-scherm en de eigen snelle Tensor G2-chip van Google. Die stuurt alle AI-taken van de telefoon aan, die met name zorgen voor hele mooie foto's en groot zoombereik van de drie camera's achterop. De 50 megapixel hoofdcamera is zo snel, dat het ons niet gelukt is om er een onscherpe foto mee te maken. En zou dat onverhoopt toch gebeuren, kan de AI van de Pixel 7 Pro die foto's toch weer scherp maken – zelfs met oudere, onscherpe foto in je bibliotheek.

De Pixel 7 Pro met 128 GB is er nu van 899 voor 760 euro bij Bol en voor 759 euro bij Belsimpel.

En iPhones met korting?

Apple doet zelf niet aan kortingen, maar geeft tijdens deze Black Friday-dagen wel een tegoedbon tot 75 euro als je een iPhone 13, 14 of SE koopt. Niet het vuurwerk waar je op hoopt: dan moet je voor iPhones naar het refurbished-aanbod kijken. Dan vinden we bijvoorbeeld:

iPhone 11 Pro

Het oudste toestel dat de update naar het huidige iOS 17 nog ondersteunt, en de laatste voordat Apple overstapte naar het huidige, vierkantere model. Maar ook deze 11 Pro heeft al een cameratrio en een prima scherm. Een exemplaar met 256 GB opslag koop je nu voor 399 euro bij Mobico.

iPhone 12 Pro

Een jaartje verder dan: de iPhone 12 Pro, met vernieuwd, platter ontwerp. En de eerste iPhone met 5G. Verder heeft deze iPhone LiDAR, kan je er ProRAW-foto's mee maken en zit er MagSafe op, voor magnetisch draadloos laden en allerlei andere accessoires.

De iPhone 12 Pro met 256 GB is er voor 438 euro bij Valyuu.

iPhone 13 Mini

De laatste van de Mini's, stiekem het fijnste iPhone-formaat ooit. Fysiek ongeveer even groot als de klassieke iPhones, maar dan met veel meer schermruimte. En bij de 13 Mini is de accuduur inmiddels prima in orde, en doe je er een hele dag mee. Dan heb je nog steeds een rappe iPhone met een bijzonder scherp scherm, dat door zijn formaat niet je volledige aandacht opeist, maar wel voldoende is.

Een iPhone 13 Mini met 128 GB koop je voor 449 euro bij Swappie.

iPhone 13 Pro

Toch liever een Pro met een groter scherm en meer camera's? Neem dan deze 13 Pro, die onder meer de filmmodus heeft, waarmee je filmische video's schiet die je achteraf kan scherpstellen. Ook is dit de eerste iPhone met een variabel 10-120Hz-scherm, voor super soepele en vloeiende beelden.

De iPhone 13 Pro met 256 GB koop je nu voor 679 euro bij Mobico.

Mujjo-hoesje met korting

Heb je net een nieuwe iPhone 15, maar wil je toch liever een lederen case, in plaats van de FineWoven cases die Apple zelf verkoopt? Dan raden wij Mujjo aan. Let op: vanaf morgen, woensdag 22 november, krijg je 20 procent Black Friday-korting bij Mujjo.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.