© Opsporing Verzocht

Dief op Schiphol er vandoor met 1,7 miljoen euro aan iPhones

Dief op Schiphol er vandoor met 1,7 miljoen euro aan iPhones

29-11-2023 15:32

Een dief is er in geslaagd om 1,7 miljoen euro aan gloednieuwe iPhones te stelen op Schiphol. De politie is nog steeds naar hem op zoek.

Door zich voor te doen als vrachtwagenchauffeur kon de man wegrijden met een wagen volgepakt met honderden iPhones. Het ging om modellen van de iPhone 15 Pro Max, het meest luxe toestel dat Apple op het moment aanbiedt.

De diefstal leek goed voorbereid: de man had valse papieren voorbereid zodat hij met de vracht weg kon rijden. Op 29 oktober, de dag na het misdrijf, werd de vrachtwagen beschadigd teruggevonden in de buurt van Lelystad. Vermoedelijk had de verdachte weinig ervaren met het besturen van een vrachtwagen.

Spoor bijster

Hoewel de wagen is teruggevonden, ontbrak de vracht. Vermoedelijk is de dief er met de iPhones vandoor gegaan, waarna autoriteiten het spoor zijn kwijtgeraakt. Een maand later is de man nog niet gearresteerd en zijn de iPhones ook nog steeds vermist.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft de marechaussee om hulp gevraagd. Er wordt onder andere gezocht naar mensen die meer weten over de geplande diefstal, want 'het kan niet zijn dat hij alles zelf heeft bedacht'.