©Bright

Stijlvol je monitor op ooghoogte: is deze setup een aanrader?

Stijlvol je monitor op ooghoogte: is deze setup een aanrader?

03-12-2023 18:30

Met de Balolo Setup Cockpit kun je eenvoudig je monitor op de juiste hoogte plaatsen en je spullen uit het zicht opbergen. Is het de stevige prijs waard? Bright-tester Rutger vindt van wel.

In de coronatijd gingen we massaal thuiswerken. De één achter een riant bureau, de ander achter de keukentafel en sommige mensen met de laptop op schoot op de bank. Logischerwijs is er sindsdien een hele hausse ontstaan aan producten die het thuiswerkbureau beter maken. Op YouTube vind je eindeloos veel video’s over de perfecte 'setup' voor thuis. Daar worden producten aangeprezen van bureaus die in hoogte verstelbaar zijn, tot lampen die je helpen de energie hoog te houden. Een waarschuwing: klik niet op die video’s, want je Instagram-feed, je Google-zoekresultaten en je YouTube-aanbevelingen worden overspoeld met slimme producten om je thuiswerksituatie te verbeteren.

Je schermen en laptop op de plank

Ik stonk er wel in. Op mijn bureau staat nu de Balolo Setup Cockpit Monitor Stand Large. De cynicus zal zeggen: wow, je hebt een plankje van 199 euro op je bureau staan. De estheet zegt: oef, wat een mooi afgewerkte desktop riser. De Setup Cockpit is een plank met drie steuntjes die je monitor op ooghoogte brengt en deze grote variant biedt zelfs ruimte voor twee monitoren. Ik heb er eentje op staan, met daarnaast mijn laptop op de Laptop Riser (€60).

Dan zijn er nog trays te koop die onder de plank te monteren zijn. Fraai met vilt gevoerd, maar ze zijn slechts 4,5 centimeter hoog, dus de toepassingen zijn beperkt. Een fraaie en bruikbare toevoeging is de Smart Accessory Holder. Daar kun je een Streamdeck of Loopdeck mee vastzetten, waarna je alle kabels netjes kunt wegwerken. Verder is er een Apple Watch Holder, een telefoonhouder, koptelefoondrager en een laptopdock.

Alle producten zijn fraai vormgegeven en eenvoudig in gebruik. Ze worden in Duitsland gemaakt en geven de indruk dat er echt tijd en aandacht aan besteed is.

Het aantal montagepunten voor accessoires zou wat mij betreft nog wel wat groter mogen. Nu kom je soms net niet lekker uit als je én een telefoonhouder én een laptopriser wilt plaatsen.

Is de Balolo Setup cockpit het geld waard? Dat ligt eraan hoeveel waarde je hecht aan de esthetiek van je werkplek. Boeit je dat niet, dan haal je een steigerplank en vier oude encyclopedieën. Boeit je dat wel, dan is de Balolo-set een aanrader.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.