©Bright

De Bright-app voor iOS is weer te downloaden

De Bright-app voor iOS is weer te downloaden

05-12-2023 13:55 Laatste update: 7 januari - 10:57

Zoals beloofd en net op tijd voor het einde van het jaar: de terugkeer van de Bright-app, nu beschikbaar voor iOS.

Na onze verhuizing naar PXR afgelopen voorjaar moesten we aan wederopbouw doen. Allereerst deze website, die was gelukkig vrij snel online. Toen volgden de nieuwsbrieven. En nu, net op tijd voor het einde van het jaar, de enige echte Bright-app. Alles wat Bright te bieden heeft, ondergebracht in één app.

Download de iOS-versie in de App Store

De iOS-versie voor iPhones staat live in de App Store. De Android-versie is ook gereed, maar er is wat gedoe met ons account in de Play Store. Wij verwachten dat ook die app voor de jaarwisseling live komt. We houden je daarover uiteraard op de hoogte.

De geschiedenis van onze app

De oplettende gebruiker valt misschien op dat de iOS-app versie 8.0 is. We mogen dan drie jaar geen app hebben gehad, de allereerste versie verscheen al in 2009. De gangbare schermresolutie in die tijd? Slechts 320 bij 480 pixels, haha.

Een jaar later hadden we het design geüpgrade met een splashscreen en een nieuw app-icoon dat we nog steeds gebruiken, zij het in een andere kleur. Het icoon was een ontwerp van Sebastiaan de With, die tegenwoordig in Californië woont, bij Apple heeft gewerkt (waar hij onder meer het eerste icoon van de Find My Friends-app ontwierp) en één van de makers is van de populaire Halide camera-app.

Versie 3 in 2012 werd onze eerste zogeheten universal app voor zowel iPhone als iPad. Versie 4 een jaar later was een compleet nieuwe app met schone code en grotere tegels als interface:

Versie 3 (2012) en 4 (2013)

Dat beviel niet en voor versie 5 in 2014 brachten met hulp van AppMachine een nieuwe app uit, waarin je ook ons toenmalige digitale magazine Bright Ideas kon lezen. In die tijd hadden we zelfs een app voor Windows 8 en voor Windows Phone.

Versie 5 (2014), 6 (2016) en 6.5 (2017)

Na onze overname door RTL verscheen in 2016 versie 6 van de Bright app met opnieuw een nieuw ontwerp. We maakten echter dezelfde fout met grote tegels, wat we een jaar later opnieuw corrigeerden. Hardleers ja.

Bright kreeg in 2018 een redesign en dat werd ook verwerkt in de app. Dat was versie 7, die uiteindelijk in 2020 door RTL offline werd gehaald toen we met site en app moesten verhuizen naar RTL Nieuws.

Versie 7 (2018)

Dat is verleden tijd. Dit voorjaar zijn we naar uitgever PXR verhuisd en is na de site nu ook de Bright-app terug van weggeweest. Download ’m meteen voor iPhone en iPad.

Versie 8 (2023)