Deze elektrische step is ingeklapt zo groot als een A4'tje

© Shimizu

Deze elektrische step is ingeklapt zo groot als een A4'tje
7 december 2023 om 13:50
Laatste update: 7 december 2023 om 17:17

De Japanse Arma is een opvouwbare e-step die wel heel klein wordt als je hem dichtklapt: qua formaat is de step zo hoog en breed als een laptop van 12 inch of een A4’tje, waardoor je hem gemakkelijk in een rugzak kunt schuiven.

De elektrische step wordt gemaakt door de Japanse startup Shimizu, die nog druk sleutelt aan het prototype. Het team zegt nog te worstelen met de 'lastige fysica' die achter het ontwerp schuilt, maar hoopt eind december een definitief design klaar te hebben.

Dat huidige prototype weegt ongeveer 4,5 kilo. Weet het bedrijf dat gewicht aan te houden bij de uiteindelijke versie, dan kan hij wel eens te boek komen te staan als de lichtste e-step ter wereld.

15 kilometer bereik

Heb je geen tas om hem snel in te stoppen, dan zit aan de zijkant ook een handvat zodat je hem als koffer kunt meedragen. In totaal kun je er 15 kilometer op rijden totdat de accu leeg is - waarna je hem met de ingebouwde usb-c-poort weer oplaadt.

De Arma wordt op het moment aangeboden op crowdfundsite Kickstarter, waar je voor 158.000 yen (ongeveer 1000 euro) een exemplaar kunt claimen. De uiteindelijke prijs komt zo’n dertig procent hoger te liggen. De eerste exemplaren worden - mits het project geen vertraging oploopt - in juli 2024 verzonden.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.