Deze krachtige e-bike heeft een enorme batterij en slimme snufjes

©Stromer

Deze krachtige e-bike heeft een enorme batterij en slimme snufjes
8 december om 00:58

E-bike-fabrikant Stromer heeft zijn nieuwe speed-pedelec ST5 Pinion op de markt gebracht. De e-bike heeft een krachtige motor, een grote batterij, elektronisch schakelen en een ABS-systeem.

De naam van de nieuwe e-bike ST5 Pinion slaat op het nieuwe elektronisch schakelsysteem van leverancier Pinion. Deze C1.9 Smart.Shift, met negen versnellingen, geeft je volgens de fabrikant een soepele rijervaring. "Je kunt er rijdend of in stilstand snel, precies en naadloos mee schakelen."

Rijbereik van 180 km

De elektrische fiets heeft een grote uitneembare batterij van 983 Wh, die goed is voor een actieradius van maximaal 180 kilometer. De batterij is in 5,5 uur volledig opgeladen.  

De motor heeft een vermogen van maximaal 850 W. Omdat het een speed-pedelec is, krijg je tot 45 km/u trapondersteuning. De e-bike beschikt over onderhoudsvriendelijke carbonriemen van Gates. 

ABS en geluiden

Ook aan boord: een ABS-systeem van BluBrake. Dit antiblokkeringssysteem herkent gevaarlijke remmanoeuvres en regelt dan automatisch de druk van de voorrem. Zo moet je veiliger tot stilstand komen en wordt voorkomen dat het achterwiel van de grond komt.

De Stromer ST5 Pinion heeft verder een nieuw ingebouwd speakersysteem, waarmee je meldingen of waarschuwingen te horen krijgt, bijvoorbeeld bij het aansluiten of loskoppelen van de oplader. Bovendien heeft het nieuwe model een langer spatbord om je voeten droog te houden. De e-bike heeft een aluminium frame, waarvoor de fabrikant 10 jaar garantie geeft.

GPS-tracking 

De e-bike wordt geleverd met Pirelli-banden, een ingebouwd scherm in de bovenbuis en een telefoonhouder. Via bluetooth koppel je de fiets aan de Stromer OMNI-app, voor onder meer automatisch vergrendelen en ontgrendelen, GPS-tracking, ritdata en het aanpassen van de motorinstellingen. 

De speed-pedelecs van Stromer hebben een hoge kwaliteit maar daar staat wel een stevig prijskaartje tegenover. De Stromer ST5 Pinion kost - niet schrikken - 10.990 euro en is momenteel in de rode versie te koop. Voor de uitvoering met verende voorvork en een verend zadel betaal je zelfs 12.225 euro. De groene variant van de e-bike verschijnt in maart 2024.

Lees meer nieuws over elektrische fietsen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.