©Cannondale

Deze e-bike voor woon-werkverkeer is extra licht: 'Afgeleid van prof-racefiets'

Deze e-bike voor woon-werkverkeer is extra licht: 'Afgeleid van prof-racefiets'

28 november om 23:45
Laatste update: 1 december om 19:38

Cannondale heeft een nieuwe elektrische fiets gelanceerd die is geïnspireerd op een racefiets voor profs. Het resultaat is een lichte e-bike voor in de stad met een sportieve zit, maar ook een stevig prijskaartje.

Kijk ook: onze review van de nieuwe e-bike van Tenways

Het Amerikaanse fietsmerk Cannondale, onderdeel van het Nederlandse Pon, heeft dinsdag de Tesoro Neo Carbon uitgebracht. Deze elektrische stadsfiets weegt slechts 16 kilogram, dankzij een frame gemaakt van Series 2-carbon.

De e-bike heeft een sportieve zithouding en een gestroomlijnd ontwerp, dat is gemodelleerd naar de bekende Synapse endurance-racefiets. Het platte stuur biedt volgens Cannondale een 'alerte zithouding waardoor je scherp kunt reageren, maar zonder je rug te belasten'.

Bosch-middenmotor

De e-bike beschikt over een 250W Bosch Performance Line SX middenmotor en 12 versnellingen.

De batterij heeft een capaciteit van 400 Wh en is uit te breiden met een optionele range-extender met 250 Wh. De maximale actieradius vermeldt de fabrikant opvallend genoeg niet. 

Elektronisch of mechanisch schakelen

Er zijn twee versies: de Tesoro Neo Carbon 1 heeft elektronisch schakelen en bij de Neo 2 gaat dat mechanisch. Cannondale belooft een 'soepele overgang naar hogere snelheden' als je harder dan 25 km/u fietst. De Neo 1 is er in het grijs en de Neo 2 is er in het lichtblauw.

De elektrische fiets is verkrijgbaar in vijf verschillende formaten, geschikt voor een lichaamslengte tussen 157 en 205 cm. 

Prijzen

De e-bike heeft verder lichtmetalen wielen, lekbestendige banden en hydraulische schijfremmen. Op de bovenbuis zit een eenvoudig display en ook de verlichting is ingebouwd. Met de bevestigingen op het achterspatbord kun je per kant 8 kg bagage vervoeren.

De Tesoro Neo Carbon 2 is te koop voor 4999 euro, terwijl het 1-model 5899 euro kost.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.