Apple verkoopt de AirPods-oplaadcase met USB-C nu ook los

© Apple

Apple verkoopt de AirPods-oplaadcase met USB-C nu ook los
14 december 2023 om 09:15

Apple verkoopt de oplaadcase voor de AirPods Pro met USB-C-poort voortaan ook los. Dat is goed nieuws voor wie zijn laatste gadgets naar USB-C wil upgraden: tot vandaag werd de case alleen in combinatie met een nieuwe sets AirPods verkocht.

Voor 110 euro heb je een nieuw doosje om je bestaande AirPods Pro in te stoppen. Dat is een zinniger idee dan het upgraden van je oordopjes, want de 'nieuwe' AirPods Pro zijn slechts een kleine upgrade vergeleken met de vorige editie. Ze zijn iets beter bestand tegen stof en water en kunnnen lossless audio streamen vanaf Apples nieuwe Vision Pro-bril.

De USB-C-case heeft naast een andere poort nog een leuke upgrade: je kunt hem ook rechtstreeks met de batterij van je iPhone opladen.

Je zult na bestelling wel even moeten wachten op de nieuwe oplaadcase: op het moment van schrijven staat de vroegste afleverdatum op 3 januari.

Apple gaat naar USB-C

Apple is gestaag bezig om het gehele assortiment over te zetten naar USB-C. De techreus heeft het jarenlang met zijn eigen lightning-aansluiting gedaan, maar is op last van Europa nu naar een universele standaard overgestapt.

De AirPods Pro werken met het nieuwe doosje met USB-C, maar er zijn nog een paar andere audioproducten die de stap moeten maken. De niet-Pro-variant van de AirPods gebruiken bijvoorbeeld nog een lightning-poort, net als de AirPods Max-koptelefoon.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.