©Unsplash

Deadnamen van transgender personen niet meer toegestaan op Discord

Deadnamen van transgender personen niet meer toegestaan op Discord

14-12-2023 14:48 Laatste update: 15:30

In de nieuwe regels van chat-app Discord staat onder andere dat het deadnamen van transgender personen niet meer is toegestaan, maar overtreders worden niet direct verwijderd.

De populaire chat-app, die voornamelijk door gamers wordt gebruikt, heeft in 2022 al een reeks nieuwe regels geïmplementeerd. Pas nu zijn deze regels publiekelijk gemaakt.

Deadnamen betekent het noemen van de voornaam die een persoon bij de geboorte heeft meegekregen, terwijl diegene een andere naam heeft gekozen die past bij hun genderidentiteit.

Eerst alleen een waarschuwing

Daarnaast ziet Discord het ook als haatdragend gedrag, als leden van een beschermde groep worden minacht, of als er negatieve stereotypen in stand worden gehouden. Ook is het oproepen tot segregatie en uitsluiting niet toegestaan.

Gaan gebruikers tegen deze regels in, dan krijgen ze een waarschuwing via een bericht waarin hun overtreding wordt beschreven. Bij meerdere overtredingen wordt een account als 'in gevaar' gemarkeerd en bij ernstige of herhaalde overtredingen kan het account worden opgeschort.

Haat richting trans mensen

Tegenover Engadget vertelt Twitch regelmatig met deskundigen samen te werken om ervoor te zorgen dat het beleid op een juiste manier met kwesties omgaat die op het internet en in de samenleving opduiken.

Lhbtq-organisatie GLAAD vindt dat alle socialemediaplatformen misgenderen en deadnamen als haatdragende taal moeten markeren. In een blogpost schrijft GLAAD dat dit steeds vaker voorkomt om haat richting trans en non-binaire mensen te uiten. "Dat is vooral populair bij anti-lhbtq-accounts met veel volgers en wordt gebruikt om prominente, publieke trans mensen te pesten, bespotten en lastig te vallen."

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.