©Signify

Reorganisatie bij Philips Hue: banen verdwijnen om 'onzekere' markt

Reorganisatie bij Philips Hue: banen verdwijnen om 'onzekere' markt

16-12-2023 20:01 Laatste update: 17-12-2023 09:20

Philips Hue kondigt aan te gaan reorganiseren om zo 200 miljoen euro per jaar te besparen. Het bedrijf wordt gestroomlijnd en dat betekent dat er banen verloren gaan. Signify, het bedrijf achter Philips Hue en WiZ, geeft aan dat de markt momenteel erg in beweging is en er onzekerheid heerst.

©Signify geeft aan dat de organisatie meer klantgericht moet worden en dat er structurele kostenbesparingen moeten worden gemaakt. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een grote verandering doorgemaakt in de laatste tien jaar, maar gaat nu reorganiseren op basis van vier pilaren: zakelijk, componenten, consumenten en traditionele verlichtingstechnologieën.

Reorganisatie voor Philips Hue

Dat gaat gepaard met veranderingen binnen het personeelsbesetand voor het verlagen van kosten. Signify-ceo Eric Rondolat laat weten: “Deze veranderingen zijn al begonnen in het vierde kwartaal van 2023 en zullen worden doorgevoerd tot en met 2024, waarbij het merendeel in het tweede kwartaal zal zijn gerealiseerd.” Het is onduidelijk om hoeveel banen het gaat.

Philips Hue boorde dit jaar nog een nieuwe tak van sport aan. Het kwam naast de bekende slimme verlichting met een beveiligingssysteem om je huis slimmer te maken. Daarbij is er ook een nieuw abonnement komen kijken voor opslag van gegevens in de cloud. Dat past ook wel in wat Signify voorstelt: het wil zich duidelijk meer op eigen zaken concentreren, in plaats van aan de slag voor andere fabrikanten.  

Account verplicht

Klanten moeten binnenkort een account aanmaken om Hue-producten te kunnen gebruiken. Eerder hoefde dat alleen bij bepaalde mogelijkheden, maar Signify wil dit naar eigen zeggen verplicht stellen omwille van de veiligheid. Het is niet verplicht om data te delen. Hoe dit er precies uit gaat zien, dat wordt waarschijnlijk in 2024 duidelijk. Net als hoe het bedrijf er dan voor staat. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.

©Signify