Handig: Philips Hue-contactsensor ondersteunt nu ook Apple HomeKit

©Philips Hue

Handig: Philips Hue-contactsensor ondersteunt nu ook Apple HomeKit
17 november om 17:55
Laatste update: 17 november om 17:59

De slimme contactsensor van Philips Hue heeft nu ook ondersteuning voor Apple HomeKit gekregen. Daardoor kun je de sensoren voortaan bedienen via de Woning-app van Apple.

Philips Hue-maker Signify heeft vandaag de Apple HomeKit-ondersteuning voor de Secure Contact Sensor toegevoegd via een nieuwe firmware-update, die je kunt installeren via de Philips Hue-app. Tot nu toe waren de sensoren alleen via de Hue-app te bedienen. Voortaan kun je ze ook aansturen via de Apple Woning-app, en ze toevoegen aan automatiseringen. De nieuwe functie vereist de firmware-update naar versie 1961076030 voor de sensor. 

Op deuren, ramen en kasten

De sensor kun je met zijn klevende achterkant op bijvoorbeeld deuren, ramen en kasten aanbrengen, waarna je een notificatie krijgt als ze worden geopend of dicht gedaan. Dan kun je bijvoorbeeld ergens anders in je smart home een alarm laten afgaan of de lichten in huis laten knipperen. Of je kunt automatisch in een kamer de Hue-lampen aan laten gaan als de sensor merkt dat er iemand de ruimte binnenkomt.

Philips Hue-bridge nodig

De contactsensor is alleen bedoeld voor binnengebruik en werkt met een verwisselbare CR2-batterij. Ook heb je een Hue Bridge-nodig, want hij werkt niet in een Hue-systeem dat alleen via bluetooth wordt bediend. 

De sensoren kunnen ook samenwerken met andere HomeKit-apparaten die zijn verbonden met je Hue-bridge. De contactsensor van Philips Hue Secure kost 40 euro voor één exemplaar en 70 euro voor een set met twee stuks.

Philips Hue Secure

In de nieuwe Philips Hue Secure-productlijn verkoopt Signify sinds september ook zijn eerste beveiligingscamera, vanaf 200 euro. Kijk hier onze review.

Interesse in smart home? Dat treft, want het is onze Smart Home Week: volg hier alle updates.