©Insomniac Games

Groot lek bij gamestudio achter Spider-Man 2: meer X-Men-games op komst

Groot lek bij gamestudio achter Spider-Man 2: meer X-Men-games op komst

19-12-2023 14:29

Bij gamemaker Insomniac Games is na een ransom-aanval meer dan een terabyte aan data gelekt. De gamemaker weigerde waarschijnlijk om 2 miljoen dollar losgeld te betalen.

Hackergroep Rhysida kondigde de aanval op 12 december aan. Toen stelde de groep de gestolen data na zeven dagen te lekken als er niet betaald zou worden. Nu liggen de 1,3 miljoen bestanden volgens Cyber Daily op straat, waaronder veel details over toekomstige games van het bedrijf.

Zo is er een video gelekt met beelden van het vorig jaar aangekondigde Wolverine, met de bekende superheld uit X-Men in de hoofdrol. Ook is door het lek duidelijk welk plot de game krijgt, welke acteurs er in spelen en dat de game in 2025 uit moet komen.

Meer X-Men en Spider-Man

Daarnaast is er een schema uitgelekt met nog niet aangekondigde games van Insomniac die tussen 2025 en 2033 zijn gepland. Daaruit blijkt dat er nog twee X-Men-games in de maak zijn, net als een derde Spider-Man-game, een game met schurk Venom in de hoofdrol en een nieuwe Ratchet & Clank.

Naast informatie over games, is er ook persoonlijke informatie gelekt van medewerkers. Onder meer de inhoud van verschillende pc's, maar ook formulieren en contracten liggen op straat.

Geld was enige motivatie

Tegenover Cyber Daily stelt een woordvoerder van Rhysida dat gamemakers een makkelijk doelwit zijn en de groep binnen 20 tot 25 minuten als administrator in het netwerk kon inloggen. De woordvoerder zegt dat geld de enige motivatie was voor deze aanval.

Gamebedrijven zijn een populair doelwit voor hackers. Het grootste lek in gamehistorie was vorig jaar bij gamemaker Rockstar, toen er beelden van een vroege versie van Grand Theft Auto VI werden gestolen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.