©Unsplash

Musk kinderachtig boos om advertenties: Disney+ van Tesla verwijderd

Musk kinderachtig boos om advertenties: Disney+ van Tesla verwijderd

19-12-2023 15:53

Het knopje voor Disney+ is verdwenen van het Theater-scherm van Tesla, omdat Musk boos is op de Mickey Mouse-maker. De streamingdienst is via een omweg nog wel te vinden.

Tesla lijkt Disney+ van zijn auto's te verwijderen. Het is met een Tesla mogelijk om te streamen als je geparkeerd staat of als je op de achterbank zit, via onder andere Netflix en YouTube. Het icoontje voor Disney+ is nu alleen verdwenen, meldt het X-account Tesla Software Updates.

Je zou kunnen denken dat dit om een foutje gaat, ware het niet dat Tesla-baas Elon Musk en Disneyp-topman Bob Iger al een tijdje ruzie hebben. Op X schreef Musk eerder deze maand dat de Disney-topman ontslagen moet worden. Tijdens een conferentie eind november zei Musk "go fuck yourself" tegen adverteerders zoals Disney die van X zijn vertrokken.

Verstopt, maar nog steeds bruikbaar

Is het Disney+-icoontje bij jou ook verdwenen? Dan is het nog steeds mogelijk om de streamingdienst te gebruiken door in de Tesla-browser naar 'Disneyplus.com' te gaan. Daarna wordt de app zoals normaal geopend.

Op Elon Musk's X klinkt er twijfel over de actie, omdat dit voornamelijk Tesla-klanten raakt. X-gebruiker 'CybertruckDaddy' moppert bijvoorbeeld dat zijn kinderen niet blij zullen zijn.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.