© CNBC

Elon Musk tegen Apple en Disney: 'Go fuck yourself'

Elon Musk tegen Apple en Disney: 'Go fuck yourself'

30-11-2023 11:50

Elon Musk, eigenaar van sociaal netwerk X (voorheen Twitter) heeft in een interview vertrekkende adverteerders uitgescholden. "Go fuck yourself", zei de topman nadat hij de bedrijven beschuldigde van chantage.

Dat zei Musk tijdens een gesprek op de DealBook-conferentie woensdagavond. Hij werd gewezen op een steeds grotere groep vertrekkende adverteerders, die hun campagnes liever niet meer naast extreemrechtse berichten zetten.

"Ik hoop dat ze ermee stoppen. Adverteer maar niet", aldus de miljardair. "Als iemand mij probeert te chanteren met advertenties en met geld, 'go fuck yourself'. 'Go fuck yourself', is dat duidelijk?"

Boos op Disney

Hij richtte zich bij het antwoord ook specifiek op Disney-baas Bob Iger, die bij dezelfde conferentie zei niks met Musk te maken te willen hebben. Disney is één van de bedrijven die niet meer op X adverteert, samen met onder andere Apple, Netflix en het Nederlandse Bol.com.

Het vertrek van de adverteerders is slecht nieuws, weet Musk. "deze advertentie-boycott gaat ons bedrijf de nek omdraaien. Iedereen wereldwijd zal dan weten dat we zijn verdwenen omdat adverteerders ons besloten te boycotten."

Reclame bij pro-Nazi-berichten

Onlangs onthulde non-profitorganisatie Media Matters dat advertenties soms naast pro-Nazi-berichten worden getoond. Het leidde ertoe dat bedrijven massaal hun advertentiecampagnes een halt toeriepen.

Volgens Musk is er meer aan de hand en heeft Media Matters een misleidend onderzoek gepresenteerd. X heeft de onderzoekers daarom aangeklaagd.