©TomTom

TomTom terug van weggeweest, nu met Microsoft en AI

TomTom terug van weggeweest, nu met Microsoft en AI

19-12-2023 16:23

TomTom, achter de ouderwetse navigatiecomputers, probeert een comeback te maken. In samenwerking met Microsoft en dus via AI probeert de maker van navigatiesoftware zijn merk weer interessant te maken voor consumenten en fabrikanten.

TomTom heeft in samenwerking met Microsoft een spraakassistent voor in de auto onthuld die door kunstmatige intelligentie wordt aangestuurd. De spraakassistent maakt gebruik van taalmodellen van Microsofts Azure OpenAI-dienst. Begin volgend jaar op de techbeurs CES in Las Vegas verschijnt de AI-functie van TomTom officieel.

Merken volgen later

De TomTom-spraakassistent wordt ingebouwd in TomTom's Digital Cockpit. Het Nederlandse bedrijf zegt dat de spraakassistent in auto's kan worden geïntegreerd, maar het bedrijf noemt geen automerken die het systeem gaan gebruiken.

Het bedrijf werkt al langer samen met Microsoft en heeft nauwe banden met OpenAI. TomTom is trouwens niet de eerste die een AI-spraakassistent in de auto wil gebruiken. Mercedes heeft eerder dit jaar een vergelijkbaar systeem aangekondigd, in samenwerking met ChatGPT.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.