©Unsplash

Zet je Apple Watch-bandjes straks maar op Marktplaats

Zet je Apple Watch-bandjes straks maar op Marktplaats

20-12-2023 18:01

Sinds de eerste Apple Watch in 2014 heeft Apple het design niet aangepast, maar komend jaar kan wel eens anders worden. Je huidige Apple Watch-bandjes gaan mogelijk niet meer passen op de Apple Watch 10.

Volgens X-gebruiker Kosutami werkt Apple aan een nieuw systeem om je bandjes vast te maken aan je Apple Watch. Zij onthulde eerder dit jaar ook al dat Apple een FineWoven-bandje gaat maken, met het nieuwe materiaal gebruikt in iPhone 15-hoesjes. Het aankomende Watchmodel gaat een nieuw kliksysteem hebben waardoor al je huidige bandjes niet meer zullen werken op het nieuwe model.

Al jarenlang is de Apple Watch te personaliseren naareigen smaak. Je kunt de wijzerplaat personaliseren met een foto of Mickey Mouse, of je doet er een nieuw bandje omheen. Er is een grote markt ontstaan rond de verkoop van die bandjes, maar dat zou gaan veranderen. Dit zorgt bij gebruikers met een grote collectie voor paniek.

Apple Watch X

Het is nog niet zeker met wat voor soort sluiting Apple gaat werken, tot nu toe heeft Kosutami geen foto’s gedeeld van de vernieuwde Apple Watch en bandjes. Wel is er al bekend dat Apple voor het 10-jarig jubileum van de Watch grote vernieuwingen gaat introduceren. Dat meldt Mark Gurman, Apple-journalist bij Bloomberg. Volgens Gurman zou het nieuwe bandjessysteem magnetisch zijn, in plaats van het huidige schuifmechanisme.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.