©Disney

Disney heeft weer een indrukwekkende robot: animatiefilm komt tot leven

Disney heeft weer een indrukwekkende robot: animatiefilm komt tot leven

21-12-2023 13:57

Disney heeft er weer een zeer overtuigende robot bij. Tijdens de openingsevenementen van het nieuwe parkdeel Zootopia in Shanghai Disney Resort, werd Josh D'Amaro, voorzitter van Disney Experiences, onderbroken Duke Weaselton, de ondeugende wezel die we kennen uit de Disney film Zootopia.

Disney is de laatste tijd vol bezig met het tot leven brengen van Disney-personages met overtuigende animatronics. Eerder dit jaar liepen er al Star Wars-droids door het park en het jaar daarvoor slingerde Spider-Man over de daken van het Disney-park.

Robot Duke duwde een kiosk het podium op tijdens een toespraak van D’Amaro. In de sketch moet de voorzitter een slinks contract ondertekenen om een ere-ambassadeur van Zootopia te worden. Al zitten er wel een paar haken en ogen aan.

Steelt de show

Duke is het nieuwste wapenfeit van Walt Disney Imagineering Research & Development (R&D) en Disney Research. Eerder dit jaar op South By Southwest conferentie kwam het rolschaatstende konijn van Zootopia al voorbij.

Met Duke hebben Imagineers de mogelijkheid om allerlei dynamische bewegingen uit te voeren, gecombineerd met het bouwen van expressieve en geanimeerde gezichten. Nu de robot kan spreken, kan hij echt de show stelen.

Bekijk de video van Duke Weaselton:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dustin Schofield - Imagineer (@themeparkdustin)

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.