©Unsplash

Update in Chrome beschermt je wachtwoorden nog beter

Update in Chrome beschermt je wachtwoorden nog beter

22-12-2023 14:43

Google's Safety Check-functie voor Chrome, die onder andere het internet controleert om te zien of een van je opgeslagen wachtwoorden is gehackt, zal nu ‘automatisch op de achtergrond worden uitgevoerd op de desktop’.

Dat schrijft Google op zijn blog. De constante controles zullen betekenen dat je eerder dan voorheen wordt gewaarschuwd over een wachtwoord dat je zou moeten veranderen.

Safety Check let ook op slechte extensies of sitemachtigingen, wanneer deze tool een melding geeft kun je actie ondernemen. Wil je alle waarschuwingen zien kun je naar de chrome-instellingen gaan om het volledige rapport te zien. Daarnaast zegt Google dat Safety Check de machtigingen van een site kan intrekken als u deze al een tijdje niet hebt bezocht

Tabgroepjes syncen

Google heeft ook een nieuwe functie aangekondigd voor zijn tabbladen. Met Chrome kun je tabbladgroepen opslaan, zodat je die groepen op verschillende apparaten kunt gebruiken. Dat kan handig zijn wanneer je gebruikmaakt van verschillende apparaten en overal dezelfde tabjes kan hebben. Google zegt dat deze functie in de komende weken wordt uitgerold.

Ook laat Google weten dat Gemini, de chatbot van de zoekgigant, naar Chrome komt. Dit nieuws bracht CEO Sundar Pichai, maar hoe dat eruit gaat zien is nog niet bekend.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.