©Splendid Film

In deze Nederlandse film redden gamers de wereld

In deze Nederlandse film redden gamers de wereld

27-12-2023 10:02 Laatste update: 14:36

In de nieuwe Nederlandse film Game On worden gamers gerekruteerd om de wereld te redden van een kwaadaardige kunstmatige intelligentie. 

In de film volg je de jonge Issam, die dolgraag professioneel gamer wil worden. Zijn moeder ziet vooral dat Issam door al dat gamen slechte cijfers op school krijgt, en gooit daarom zijn pc weg. 

Als vervolgens een kunstmatige intelligentie de lokale gamehal overneemt en de gamewereld naar de echte wereld brengt, blijkt gamen juist een superkracht te zijn. Issam wordt samen met andere Nederlandse topgamers gevraagd om in actie te komen.

De eerste trailer voor Game On is gepubliceerd op het YouTube-kanaal van youtuber Gio Latooy, die ook een rol speelt in de film. Game On wordt geregisseerd door Roy Poortmans (De familie Slim) en is vanaf 7 februari 2024 in de bioscoop te zien.

Gamers redden de wereld

Het is niet de eerste keer dat gamers de wereld redden in een film. In War Games uit 1983 speelt acteur Matthew Broderick een gamer die tegen een militaire supercomputer speelt om een nucleaire oorlog te voorkomen. Ook in onder andere Tron, Ender's Game en Ready Player One zijn gamers de helden.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.