©Samsung

Galaxy AI komt eraan: hoofdrol voor AI bij onthulling van Samsung Galaxy S24

Galaxy AI komt eraan: hoofdrol voor AI bij onthulling van Samsung Galaxy S24

3 januari - 19:12 Laatste update: 19:12

De geruchten waren er al, maar nu is het officieel: Samsung onthult de Galaxy S24-lijn aan smartphones op 17 januari. AI speelt bij de nieuwe Android-smartphone een grote rol.

Samsung lijkt vooralsnog enthousiaster te zijn over de komst van Galaxy AI, dan de Galaxy S24 zelf. In een nieuwe video laat het bedrijf zien hoe telefoons in de loop van de jaren zijn veranderd. De boodschap is dat de nieuwste grote stap voor de smartphone ligt bij kunstmatige intelligentie.

"Galaxy AI is coming", eindigt de video. Samsung zal op 17 januari om 19:00 laten zien wat het bedrijf hiermee bedoelt, want dan is het grote Galaxy Unpacked-evenement waar de Galaxy S24 uit de doeken wordt gedaan.

Al veel informatie gelekt

Er was al veel informatie gelekt over de specs van de nieuwe smartphones en er zijn ook geruchten dat de Galaxy 24 goedkoper wordt dan de voorganger.

Ook over de AI-functies is al het een en ander bekend. Zo zal het mogelijk zijn om telefoongesprekken in realtime te vertalen, kun je afbeeldingen uitbreiden, achtergronden maken, notities samenvatten en waarschijnlijk meer. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.