©Unsplash

Facebook verzamelt alle linkjes die je hebt geopend: zo zet je het uit

Facebook verzamelt alle linkjes die je hebt geopend: zo zet je het uit

3 januari - 16:03

Facebook komt met een nieuwe manier om eerder geopende linkjes terug te vinden, maar het sociale netwerk gebruikt deze informatie ook voor advertenties.

Meta introduceert de 'Link History' als een handige nieuwe functie voor Facebook-gebruikers. Zodra de optie beschikbaar is in jouw Facebook-app, krijg je een melding waarin je toestemming geeft om de linkjesgeschiedenis in te schakelen.

Standaard staat de functie aan, dus je moet bewust het vinkje uitzetten. Als je de linkjesgeschiedenis inschakelt, geef je Meta namelijk ook toestemming om die informatie te gebruiken voor het aanbieden van gepersonaliseerde advertenties.

Functie weer uitschakelen

Heb je de optie ingeschakeld en heb je spijt? Dan kun je in de instellingen van de Facebook-app bij 'Browserinstellingen' de linkjesgeschiedenis weer uitschakelen. Meta belooft dan je opgeslagen linkjes binnen negentig dagen te verwijderen.

Meta zegt de nieuwe functie in de komende tijd wereldwijd uit te rollen, dus het is maar een kwestie van tijd voordat je zelf de keuze krijgt. Kies je dan voor een nieuwe functie, of voor privacy?

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.