Nintendo Switch 2 komt eraan: hoe groot zijn de vernieuwingen?

© Unsplash

Nintendo Switch 2 komt eraan: hoe groot zijn de vernieuwingen?
4 januari om 14:58
Laatste update: 4 januari om 19:24

De opvolger van de Nintendo Switch moet geen compleet nieuw concept worden, maar een apparaat dat min of meer hetzelfde doet als zijn voorganger. Dat is voor Nintendo ongewoon.

Dat voorspelt het Japanse analysebureau Kantan Games. De volgende Nintendo-console moet net als de Switch een hybride apparaat worden, dat dus draagbaar is en ook met een televisie verbonden kan worden.

Het betekent dat de console vooral een krachtigere chip en mogelijk een beter scherm krijgt. De analisten denken dat de prijs omhoogspringt naar 400 dollar, 100 dollar meer dan waar de Switch voor wordt verkocht. Op die manier moet de console het beter afleggen tegen de PS5 en Xbox.

Bij andere techbedrijven zou de voorspelling van Kantar Games voor de hand liggend zijn: smartphones, tablets en televisies krijgen meestal een spec-upgrade waardoor ze sneller, krachtiger en mooier zijn, zonder van functie te veranderen.

Ongewoon voor Nintendo

Bij Nintendo zit dat echter anders: het Japanse spellenbedrijf staat er om bekend iedere paar jaar weer totaal iets anders te proberen. Zo kreeg de Wii bewegingsbesturing, de Nintendo DS een tweede scherm en de Nintendo 3DS een 3D-scherm dat zonder brilletje werkt.

Het zegt waarschijnlijk veel over het succes van de Switch. Nintendo’s console doet het zeven jaar na onthulling nog steeds buitengewoon goed, dus het is geen wonder dat Nintendo wil voortbouwen op dat succes. Het zou ook de deur openen voor ondersteuning van oude games op het nieuwe apparaat.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.