© Samsung

Samsung stort zich ook op elektrische auto's

Samsung stort zich ook op elektrische auto's

4 januari - 20:49

Samsung heeft aangekondigd dat het nieuwe software gaat maken voor auto's. Na Apple Carplay, Android Auto en Android Automotive gaat Samsung zijn smart home-platform SmartThings aanbieden in je auto. In eerste instantie als je een auto van Kia of Hyundai hebt.

Samsung gaat samenwerken met de Hyundai Motor Group en zal zijn SmartThings-platform verbinden met de 'connected car services' van de Zuid-Koreaanse autofabrikant. Samsung zegt met zijn nieuwe autodiensten in te spelen op de 'levensstijl van de toekomst'. Dat houdt in dat er veel slimme functies aankomen, waardoor je je auto vanuit je huis kan bedienen en vice versa.

Batterij en airco

Door de nieuwe samenwerking kan je voortaan de airco van je auto aanzetten vanuit je huis en kijken hoe vol de batterij is. Je kan hiervoor je smartphone, TV of slimme speaker gebruiken. En als je in je auto zit en bedenkt dat het licht binnen nog aanstaat, kan je dat zo uitzetten via het infotainmentsysteem van de auto.

Dit klinkt allemaal als iets wat misschien één of twee keer van pas komt, en het voelt meer als een gimmick. Maar Samsung heeft een trucje bedacht waardoor je het dagelijks kan gaan gebruiken.

Automatiseren

Dat trucje heeft alles te maken met de routines die je kan instellen. Je moet even de tijd nemen om zo’n routine te maken, maar vervolgens kan je een hoop taken automatiseren en tijd besparen. Denk bijvoorbeeld aan een ochtendroutine: de wekker van je Samsung smartphone gaat af en zoals altijd gaan je slimme gordijnen vanzelf open en worden de lichten aangezet. Maar waar de routine normaal stopt, gaat hij nu verder.

Terwijl jij een kopje koffie zet en aan het ontbijten bent, warmt de auto vast op tot de ideale temperatuur en kan je ook op je smartphone zien hoe vol je elektrische auto nog is. En als je vervolgens de deur uitstapt, activeer je de volgende routine waardoor de lichten thuis weer uitgaan.

Hoewel de nieuwe functies vast nog even wennen zijn, is het wel een stap in de goede richting om alle technologie die we hebben nog naadlozer samen te laten werken. En aangezien Hyundai en Kia in de Verenigde Staten verkooprecords gebroken hebben, kunnen uiteindelijk veel mensen van deze nieuwe samenwerking met Samsung profiteren.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.