Eindelijk: ING gaat Google Pay ondersteunen

©Google

Eindelijk: ING gaat Google Pay ondersteunen
6 januari om 20:02
Laatste update: 7 januari om 11:19

Vanaf volgende maand kan je als ING-klant met Google Pay betalen. Dat liet het bedrijf weten op X, nadat een gebruiker vroeg wanneer de ondersteuning eraan komt.

In mei vorig jaar liet ING weten dat het naar verschillende manieren kijkt om bankieren ‘makkelijker en sneller’ te maken voor klanten. Een van de potentiële diensten waar de bank naar keek, was Google Pay. Dat zei het bedrijf als reactie op een post op X waarin gevraagd werd wanneer ING Google Pay zal ondersteunen.

De bank gaf echter geen tijdlijn voor de uitrol. Na acht maanden zonder nieuws vroeg X-gebruiker Pitbullxp vrijdag nog eens aan ING wanneer de dienst eraan komt. “Eind februari zal Google Pay eindelijk beschikbaar worden. Meer informatie hierover zullen we binnenkort bekend maken en communiceren”, klinkt het deze keer.

Google Pay is in Nederland sinds 2020 beschikbaar. Toen nog niet als losse app. In het begin konden enkel klanten van de banken Bunq, Revolut en N26 de dienst gebruiken. Sinds 2021 is Google Pay ook als losse app beschikbaar. Intussen is ook een aantal grotere banken, waaronder ABN Amro en Rabobank, op de kar gesprongen.

Wat is Google Pay?

Google Pay is een digitaal portemonneeplatform en een online betalingssysteem ontwikkeld door Google. Het stelt gebruikers in staat om betalingen te doen, geld over te maken en betalingsinformatie veilig op te slaan op hun mobiele apparaten. 

Gebruikers kunnen hun creditcards of betaalpassen koppelen aan de Google Wallet-app en vervolgens hun telefoon gebruiken om via NFC contactloze betalingen te doen in winkels, online of binnen apps die Google Pay ondersteunen. Naast je geld kan je ook bijvoorbeeld je vliegtickets, kortingskaarten of bonuskaarten in Google Wallet bewaren.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.