Met deze app dim je de lampen in je smart home letterlijk in een handomdraai

©Cnet

Met deze app dim je de lampen in je smart home letterlijk in een handomdraai

De nieuwe app genaamd WowMouse voor smartwatches maakt het mogelijk om de bewegingen van je pols, hand en vingers als een muis of afstandsbediening te gebruiken. Zo kun je allerlei apparaten in je smart home besturen of bijvoorbeeld door Netflix bladeren.

Op techbeurs CES 2024 heeft het bedrijf Doublepoint de handige nieuwe app WowMouse voor smartwatches met het Google-systeem WearOS aangekondigd. Met de app worden de WearOS-horloges een soort afstandsbediening voor slimme apparaten in huis. Zo kun je de slimme lampen in de kamer letterlijk met een handomdraai dimmen. Of door Netflix scrollen op je smart tv door met je vingers te tikken.

De software maakt van een Android-smartwatch via Bluetooth een controller voor elk apparaat. De app ondersteunt meerdere gebaren, zoals het draaien van je pols of het tikken met je vingers. En als je zwaait met je arm, kan Doublepoint je een cursor geven om op het scherm te besturen met bewegingen. "Het is net een muis die eigenlijk de hele tijd om je pols zit", zegt Doublepoint-topman Jamin Hu tegen CNet.

Samenwerking met grote chipmaker

De app werkt ook met oogtracking, zodat je met oogbewegingen bepaalde acties kunt uitvoeren. Doublepoint brengt de software in de eerste helft van dit jaar op de markt.

Mogelijk komen er later zelfs smartwatches waarin deze software standaard is ingebouwd, want het bedrijf gaat ook een samenwerking aan met chipmaker Qualcomm. Daardoor zouden smarwatches met Qualcomm-chips in de toekomst standaard deze functies kunnen krijgen.

Lees meer nieuws van gadgetbeurs CES 2024.